Käväsinpä tosiaan olemassa tuollaisen pidemmän viikonlopun Suomessa. Lennotkin meni melkein hyvin...

Menomatkalla sattui nimittäin sellainen juttu, että kun odottelin siellä Frankfurtin kentällä koneeseen pääsyä, kuuluttivat sieltä että se kone johon meidän olis pitänyt kohta nousta, niin siihen oli iskenyt salama kun se oli ollut laskeutumassa. Sillä koneella ei toisinsanoen voitu lähteä enää mihinkään sinä päivänä, koska se oli airbussin sääntöjen mukaan kiidätettävä samantien huoltoon ja tehtävä täystarkastus siltä varalta että jos siellä on joku elektroninen osa vioittunut. Noh, tarttittiin sit uus kone jolla olis lennetty Helsinkiin. Lähin tyhjillään oleva, tarpeeksi iso kone löytyi Hampurin kentältä, joten ne lennätti sen eka Hampurista Frankfurttiin ja sieltä sitten 2h myöhässä aikataulusta päästiin jatkamaan Helsinkiin.

Sen koneen piti laskeutua klo 21.30 Helsinkiin ja olin ajatellut lähteä sit sieltä kohti Jyväskylää klo 23.00 lähteävällä linkillä. Noh, nyt sit kun oltiin pari tuntia myöhässä, niin onneksi tavoitin Jorin, joka selvitteli mulle miten pääsen nyt kotiin, kun en ehdi siihen yhdeltätoista lähtevään linkkiinkään mitenkään. Onneksi meni vielä möhempikin linkki, mutta se lähti vasta klo 2.00 sieltä Helsinki-Vantaalta ja oli vasta kuudelta aamulla Jyväskylässä... Ei ihan mennyt niin kuin suunnittelin, mut pääsinpä kuitenkin Jyväskylään. Ja onneksi se oli torstai-perjantai välisenä yönä, ettei tarttenut saman tien sit häihin lähteä. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

..............

Perjantai oltiinkin sitten mökillä ja nautiskelin perheen kanssa Suomen luonnon rauhasta ja rantasaunasta... Tuntui kyllä tosi kivalta käväistä saunassa pitkästä aikaa. Ja oli ihana nähdä pitkästä aikaa taas veljiäkin ja heidän perheitään.

Mikko ja Jenni olivat ostaneet todella kivan talon, jota myös kävin töllistelemässä monttu auki...

.............

Lauantaina olikin sitten Annukan ja Vellun häät, jotka oli kyl tosi kivat. Siellä oli jopa oikeasti hauskaa ja mukavaa hääohjelmaakin! En ole koskaan ennen nähnyt noin hyvällä maulla toteutettuja ohjelmia, niitä oli tosi ihana seurata. Vedet silmissä naurettiin ajoittain, oli ihan mahtavaa. Morsina oli kaunis ja sulhanen komea, eipä kai sitä muuta häissä sit niin tarvitakkaan. :)

.............

Sunnuntaina menin häiden rääppiäisiin ja mussuttelin pitkästä aikaa suomalaista kesävihannestakin, ja voi kuinka se vaikuttikaan niin jauhomakkaralta vaikka kuinka oli olevinaan A-luokan parasta lihapitoista grillimakkaraa... Täkäläiset Itävaltalaiset nakitkin omaa varmaan suuremman lihapitoisuuden kuin Suomalaiset "lihaisat" A-luokan grillimakkarat... Mutta hyvältä se silti maistui, tosi hyvältä! Olin vaan ehtinyt jo unohtaa tyystin millaisia makkarat Suomessa ovat.

Illalla tungin sitten parin kaverin luokse Lutakkoon nukkumaan siskonpedille lattialle, koska siitä on sit lyhyt matka kävellä matkakeskukselle.

................

Maanantai olikin sitten matkustuspäivä. Lähdin Jyväskylästä klo 8.00 ja perillä Dornbirnissä olin 21.50... Eli melkein kellonympärys oli. Mennessä meni melkein vuorokausi, kun lähdin täältä silloin klo 10 nurkilla ja olin perillä Jyväskylässä silloin aamulla klo 6.00. Matka meni ihan kivasti kyl, lennot oli aikataulussa ja kaikki meni ihan kivasti.

Oli kyl kaiken kaikkiaan erittäin ihanan rentouttava viikonloppu. Tuntuu siltä että aika on mennyt taas ihan älyttömän nopeasti, alkaa tulla sellainen loppuhetken paniikki et vielähän tässä pitäis käydä siellä ja siellä ja sielläkään ei olla vielä ehditty käydä... Näillä näkymin Wienissä käynti jää kyl johonkin toiseen kertaan, mut jos sit Crazissa vielä ehtis käväseen.... jossittelua.

..............

Timo sai siirrettyä meidän hostellivaraustakin, mennäänkin sinne Berliiniin päivää aikaisemmin eli 27.-29.7. Eli lähdetään tuolloin 29.7 ajeleen sit aamusta kohti Tukholmaa ja toivon mukaan sinne päivässä ehditään körötteleen. Tietääkös joku, tartteeko Tukholma-Turku/Helsinki-risteilylle varata liput etukäteen, vai riittääkö et menee vaan paikanpäälle auton kanssa ja sanoo et "Hei, haluttais liput Suomeen kiitos"?