Ostettiin tätä reissua silmällä pitäen kesäliput junaan. Kesälippu maksoi alle 26-vuoiaalta 49€ ja sillä voi ajella peräti 8.9 asti niin paljon junalla kuin suinkin haluaa. Ja ei tartte edes ajella hitailla junilla, vaan kaikki pikajunat ja intercity-junat kuuluu mukaan hintaan. Ja edestakainen matka hitailla junilla olisi maksanut pelkiltään jo yli 60€, joten oli paljon kannattavampaa ostaa tuo naurettavan halpa kesälippu. Meinattiin vielä ehtiä käymään Wienissä, joten päästään tuolla samalla lipulla nyt sinnekin ja takaisin. Ei hullumpaa... Jos Suomessakin olisi junat noin halpoja, tulisi niillä varmaan ajeltuakkin vähän enemmän. Mutta eihän Suomessa julkinen liikenne voi olla kannattavaa...

Noh, kuitenkin, lähdettiin sitten aamulla seitsemältä junalla kohti Salzburgia. Juna oli aika tyhjillään vielä siinä vaiheessa aamua, joten saatiin jopa kokonainen 6 hlö:n kabinetti itsellemme ja siellä pysyi nukkumaan aika hyvin Innsbruckiin asti, jolloin junaan tuli niin paljon lisää porukkaa, että ei voitu enää varata kuutta istuinta kahdestaan... Noh, ehdittiin nukkua kuitenkin yli puoleenväliin matkaa, enemmän kuin oletettiin.

Kun sitten päästiin yhteensä 4,5h junailun jälkeen Salzburgiin, meitä oli vastassa helle. Onneksi tuli otettua hihatonkin paita mukaan, koska siellä tosissaan oli ihan läkähdyttävän kuuma.

Mentiin sitten ekana töllistelemään aivan uskomattoman kaunista Mirabell-puutarhaa. Siinä oli vieressä myös Mirabell-palatsi, joka oli rakennettu vuonna 1606. Palatsi tässä seuraavassa kuvassa näkyy vasemmalla ja puistoa oikealla.

725519.jpg

Olipa puutarhassa mm. tämä komea suihkulähde.

725521.jpg

Sieltä puutarhasta lähdettiin sitten kävelemään kohti vanhaa kaupunkia. Vaikka oli sunnuntai eikä kaupat edes ollut auki, oli vanha kaupunki kuitenkin täys turisteja. Ja tietysti matkamuistomyymälät oli auki... Mutta tässäpä maisema joelta.

725525.jpg

Salzburg on tosiaan kuuluisa Mozartista, joka syntyi ja eli siellä. Ja joka ikisessä nurkassa oli joku joku, jossa myytiin kaikkea mahdollista Mozartiin liittyvää. Oli posliininukkeja, cd-levyjä, suklaata, sateenvarjoja, t-paitoja, kasseja... siis ihan kaikkea! En tajua kuinka niille kaikille putiikeille riitti tarpeeksi ostajia, koska niitä oli varsinkin vanhassa kaupungissa ihan joka paikassa.

Tässäpä kuva vanhasta kaupungista, ja samalla saa vähän käsitystä siitä paljonko siellä oli turisteja liikkeellä.

725534.jpg

En oikein tiedä mitä muuta oikein kertoilisin paikasta, joten taidan vain laitella pari kuvaa joista saa käsitystä siitä millaista siellä oli.

725537.jpg

725542.jpg

725550.jpg

Kun sit lähdettiin kuuden aikoihin ajelemaan junalla takaisin Dornbirniin, oli juna sitten hivenen täydempi kuin tullessamme... Onneksi löydettiin istumapaikat sentään, mutta vain tupakoivin osastolta. Ja koska oli koko päivän ollut ihan käsittämätön helle, oli junan lämpötilakin sen mukainen... Siellä oli varmaan 25-30 astetta sisällä lämmintä eikä ikkunoita pystynyt avaamaan tai mitään. En muista koska tunnit olisi madelleet niin hitaasti.

Noh, lopulta sitten päästiin perille ja Dornbirnissä meitä vastassa olikin sitten iloinen vesisade. Tuntui oikein kivalta kävellä sata tai parisataa metriä autolle vesisateessa, kaiken sen hikoilun ja tuskaisen junamatkan jälkeen.