Täällä on tosi ihanat ilmat ollut tänään, näin perjantaina kun tätä kirjottelen. Käytiin päiväkävelyllä nauttimassa auringonpaisteesta ja ihanan lämpimästä kevätsäästä. Harmi kun meillä ei ole lämpömittaria niin ei oikein voi kertoa tarkemmin lämpötilasta mitään, mutta säätiedotus lupasi 17 astetta, joten varmaan se jotain sellaista oli. Tuntui ihanan keväiseltä.

Täällä on ihana kuinka kaikki näyteikkunat pursuaa pääsiäiskoristeita tosi paljon. Tässäpä muutama kuva konditorion ikkunasta. Leppoisaa pääsiäistä sinnekin päin maailmaa.

509511.jpg

509517.jpg

Käveltiin myös sen samaisen puun ohi, josta jo aiemminkin otin kuvia. Se ihana vaaleanpunainen puu, joka näytti olevan täynnä lumpeen nuppuja. Tässäpä päivitystä puukuviin.

509506.jpg

509508.jpg

509503.jpg

Törmättiin myös jännän värisiin taloihin.

509510.jpg

Täällä tosiaan on aika vapaata se minkäliseksi talonsa maalaa ja minkä tyylisen talon ylipäänsä alueelle rakentaa, kuten huomattavissa on. Siihen vaan on tuollainen valkoinen kivitalo pykästy vaikka naapurissa on tosi vanhoja puutaloja. Ja ei pidä unohtaa niitä halkopinoja.

Oli myös hauskaa taas todeta et paikalliset taitaa edelleen pitää tätä talvena. Me oltiin pukeuduttu ihan kesäisesti - kääritty lahkeita ja teepaidoissa oltiin, kun taasen paikallisilla oli monella toppatakit. Jonkin verran näkyi myös jo ohuempia kevättakkeja, mut talvikengät on kuitenkin yhä hyvä olla täällä näköjään...

Siitä sit vähän matkan päässä näkyi ihana puu, josta taas oli räpsittävä vähän kuvia.

509507.jpg

509505.jpg

Ja siitä matkan päässä olikin sit jo poneja tai hevosia, jotain sellaisia.

509499.jpg

Jännää kuinka täällä on ihmisillä näin niin kuin kaupunkialueella paljon eläimiä ja pihoja. Vähän joka suunnalla näkyy laitumia, joihin on odotettavissa jotain elukoita tulevan kesämmällä. Lampaitakin nähtiin ihan meiltä 100 metrin päässä, mut ne oli niin kaukana laitumella etten viitsinyt kuvia räpsiä.

509504.jpg

Tuohon yläpuoliseen kuvaan liittyykin sitten hauska tarina. Sen lisäksi että sinne oli tänään ilmestynyt kanoja (Otin tuon kuvan tunkemalla käteni ja kameran pensasaidan keskelle), tuolla taustalla erottuu tuollainen harmaa häkki.

Muutama viikko sitten kun olin Hevin kanssa kävelyllä ja kävelin tuon omakotitalon ohite, ihmettelin kun sieltä kuului viheltelyä. Ajattelin että siellä on varmaan isäntä lumitöissä ja näki Hevin ja yritti sille vihellellä. Just sellaista koiralle viheltelyn kuuloista viheltelyä nimittäin. Kun sit pensasaita loppui ja näin sinne pihaan paremmin, huomasin ettei siellä ketään näkynytkään pihalla. Noh, ajattelin et se kuului sit jostain parvekkeelta tai terassilta, en viitsinyt niin kauaa tiirailla toisten pihoihin.

Muutaman päivän päästä kävelin uudestaan pihan ohite ja taas kuului samanlaista viheltelyä. Silloin sitten tajusin, että siinä häkissä asustaa mitä ilmeisimmin papukaija, joka viheltelee ja jutelee siellä ohikulkijoille. Kertaalleen kun Timon kanssa siitä sit käveltiin ohite myös niin sieltä ihan selkeesti kuului saksalainen "hallo!" huudahdus, päälle erilaisia viheltelyääniä. Hupaisa papukaija. Hevi yrittää aina kiskoa sinnepäin kun ollaan kävelyllä, se kai ei oikein tajunnut mikä siellä viheltelee.

Lisää kuvia naapuruston eläntarhasta. Hevi rakastaa näiden pupujen vaanimista. Tosin ne aina sujahtaa karkuun ennen kuin Hevi pääsee edes kolmen metrin päähän.

509500.jpg

Sit kanssa tässä lähestulkoon naapurissa on kanssa kanoja häkissä pihamaalla. Aika monessakin talossa vaikuttais olevan kesäkanoja.

509501.jpg

Sit erikoisin ratkaisu on tämä:

509620.jpg

Tuo rakennelma on yhden talon seinustalla ja olen ollut näkevinäni kaksikin marsua siellä. Että mitä sitä suotta lemmikkejä sisällä pitämään...

Että sellaista tähän päivään. Saa nähdä mitä huominen pitää sisällään. :)