Noniin, nyt löytyi nettikahvilakin viimein.

Elikkäs, kertoilen nyt vähän sit tarkemmin mitä meidän matka on tähän mennessä pitänyt sisällään.

20.7 perjantaina lähdettiin körötteleen Dornbirnistä Nicklashauseniin. Matka ei oikein mennyt niin hyvin kuin suunniteltiin... juututtiin nimittäin peräti 3 kertaa järkyttäviin ruuhkiin. Tekivät autobahnilla vähän tietyötä ja uusivat asvaltteja, joten ei ollut ajoittain kuin yksi kaista käytössä normaalin 3 sijaan. Joten ei mikään ihme että vähän ruuhkautui. Muutenkin kun perjantaina kuuden aikoihin lähdettiin, niin ei todellakaan oltu hiljaisimpaan aikaan liikenteessä. Eli normaalin 3h ajamisen sijaan meillä meni melkein 6h... Oltiin siis aika  myöhään perillä, mutta pääasia et päästiin perille. :)

Nicklashausenissa oli ihan leppoisaa olla pari yötä, Oliverin vanhemmat ovat tosi mukavia. Sen isukki kokkaili lauantaina perinteistä Unkarilaista lihapataruokaa, mikä oli tosi herkullista. Pelailtiin myös sulkapalloo takapihalla, mitä ei ole tullut harrastettua vuosikausiin. Oli aika hauskaa, päätettiin et tarttee hommailla suomessakin sit taas sulismailat.

Sunnuntaina 22.7 lähdettiin sitten pois Nickashausenista ja lähdettiin körötteleen Oliverin opastuksella sen kämpille Bad Kissingeniin. Oliver opiskelee historianopettajaksi ja sillä on nyt menossa eka opettajaharjoitteluvuosi. Ensin täällä siis opiskellaan eka 5 vuotta teoriaa ja sen jälkeen täytyy tehdä 2 vuotta koululla harjoittelua jotta voi valmistua virallisesti opettajaksi. Nää opettajakokelaat ei oikein hirveemmin voi itse vaikuttaa siihen, mihin ne joutuu/pääsee harjoitteleen, eikä Oliverkaan tiennyt vielä mihin kaupunkiin joutuu syyskuussa muuttamaan kun sillä alkaa toinen opettajaharjoitteluvuosi. Eli Oliverkin asui enää sen viikon tuolla Bad Kissingenissä.

Bad Kissingen oli todella nätti kaupunki täynnä mummoja ja pappoja. Se kaupunki on kuuluisa terveellisistä kylpylöistä ja parantoloista, sekä jostain mineraalipitoisesta arsenikkivedestä, joka kuulemma tekee hyvää vatsalle. Isoja määriä sitä ei arsenikkipitoisuutensa vuoksi saanut nauttia, mut pieni määrä on kuulemma terveellistä... Noh, jäi juomatta kuitenkin. Mutta koska siellä oli tosiaan joka kulmassa parantoloita ja hotelleita ja hierontoloita, oli kaupungilla lähes pelkästään vanhoja ihmisiä jotka olivat tulleet sinne hoitoja varten. :) Mikäpäs siinä, komea kaupunki olikin. Siellä oli ihan käsittämättömän ihania puistoalueita, ihan kuin olis jossain espanjassa ollut kun oli palmuja ja vaikka mitä trooppisia kukkasia joka puolella. 

Hoidettiin myös Hevin madotuskin Bad Kissingenissä. Hevi piti punnita jotta lääkäri tiesi paljonko lääkitystä sen pitäisi sille antaa, ja Hevi oli laihtunut ihan älyttömästi reissumme aikana. Ei se painanut kuin 3,2kg, kun normaalisti se on painanut jopa 4,5kg. Tosin, silloin kun lähdettiin Itävaltaan, Hevillä oli talviturkki ja se on siitä yrittänyt kyl päästä eroon.

Keskiviikkona 25.7 tehtiin päivän reissu Bambergiin. Illaksi tultiin sitten vielä takaisin Bad Kissingeniin Oliverin luoksi yöksi vielä. Bamberg oli tosi nätti vanha kaupunki, josta löytyi tosi paljon kaiken maailman vanhoja kirkkoja jne, joita töllisteltiin ihmeissämme. Sattui tosi lämmin päivä, joten oli kiva kävellä ristiin rastiin kaupunkia. Harmi kun en tajunnut siirtää muistitikulle kuvia siltä varalta et löydettäis nettikahvila, joten en voi nyt laittaa oikein kuvia tänne. Täytyy lisäillä niitä joskus toisten...

Illalla sitten sanottiin heippa Oliverille, koska se joutui vielä torstai-aamuna lähtemään koululle seitsemäksi, ja me ei aiottu ihan niin aikaisin herätä...

Torstaina 26.7 lähdettiin sitten pois Bad Kissingenistä ajamaan kohti Dresdeniä, mikä sijaitsee lähellä Leipzigiä. Eli entisen itäsaksan komeimpia kaupunkeja. Ja komia paikka olikin, aivan uskomattoman komeita kirkkoja ja rakennuksia. Varattiin sieltä hostelli yöksi ja nukuttiin siellä se yö. Pohkeeni kramppasi iltaisella siitä kävelyn määrästä, mitä ollaan viimepäivinä harrastettu. En osaa edes arvioida paljonko meille on tullut kilometrejä päivän aika keskimääräisesti, mut varmaan voi olla yli 10km... Jalat on tälläkin hetkellä aika muussina jo, tai siis että kun lähtee käveleen niin jalkoja alkaa kivistämään jo paljon aikaisemmin kuin mitä yleensä. Eksyinpä aiheesta, takaisin Dresdeniin.

En ole aikoihin nähnyt niin komeita taloja ja pytinkejä kuin mitä siellä oli vanhan kaupungin alueella. Räpsittiin varmaan satoja kuvia sieltä, oli meinaaten käsittämättömän komeeta.

Seuraavana aamuna, eli eilen perjantaina 27.7 lähdettiin ajamaan kohti Berliiniä. Meillä oli varattuna kahdeksi yöksi hostelli sieltä. Kun sit päästiin hostellille, havaittiin että meillä ei todellakaan sattunut kovin hyvä tuuri sen huoneen kanssa... Ihan älyttömän pieni ja kapea, lattiat narisee ja seinät on varmaan tehty pahvista. Ikkunan alla on metropysäkki, tosin siis maan pinnalle tuleva asemalaituri ja kaksi autobahnia myös. Eli aivan käsittämätön meteli kuuluu koko ajan jos ikkunaa pitää auki. Noh, eipä tuo ole kuin 20€/yö/henkilö, joten ei tuohon hintaan nyt kovin kummoista muutenkaan odota. Aamupala kuitenkin kuului hintaan ja se oli ihan hyvä kuitenkin.

Käveltiin koko perjantai keskustassa ja pyörittiin kaikkia nähtävyyksiä läpi. Berliinissä ei oikein voi välttää historiaa, se pomppii silmille vähän väliä. Käytiin myös töllisteleen tietysti Berliinin muuriakin. Oli kuitenkin iltasella jo jotenkin niin uupunut olo tästä monta päivää putkeen kestäneestä kävelemisestä, et päätettiin viettää löhöilta hostellin rauhallisessa huoneessamme... Hevikin on aika uupunut tästä kävelemisestä, istuskelee tai löhöilee heti, jos vaan hetkeksikin pysähdytään jonnekin. Nytkin se jaloissani nukkuu pöydän alla.

Tänään 28.7 onkin sit satanut vettä koko päivän. Käveltiin tänään vähän toisella puolella keskustaa ja käytiin töllisteleen Charlottenburgia. Tosin ei päästy sisälle koiran kanssa, mut olipa tuo kaunis paikka ulkoakin päin. Siinä oli sellainen valtava puutarha heti lähistöllä, ja mentiin sit sinne käveleen. Mut kyl tää vesisade vähän masentaa, kengät ja housunlahkeet on ihan märät vaikka sateenvarjojen kanssa ollaankin liikuskeltu.

Illalla on luvassa täältä 45min ajomatkan päässä Blackmore's Nightin keikka Ziesarissa jossain vanhassa linnassa, joten lähdetään sinne körötteleen joskus viiden nurkilla ja tullaan sitten keikan jälkeen vielä toiseksi yöksi nukkumaan ihanaan hostelliimme.

Huomenna 29.7 lähdetäänkin sitten aamulla köröttelemään kohti Tukholmaa, ajellaan vuorotellen koko päivä. Karttaohjelman mukaan matkaan menee joku 12h ja meillä on aikaa 24h ennen laivan lähtöä, joten ei mitään kiirettä onneksi ole. Pysähdellään aina kahville matkan varrella ja käydään Heviä kävelyttämässä ja samalla itsekkin voidaan jaloitella. Eiköhän tuossa ole matkan varrella jotain nähtävääkin johon voi pysähdellä katseleen.

Maanantaina 30.7 klo 8.00 lähtee laiva Tukholmasta kohti Turkua, eli ollaan Turussa varmaan joskus illalla. Sieltä sitten ajetaan kohti mökkiä Virroilla, jossa varmaan nukutaan se yö sitten ja tullaan Jyväskylään takaisin mitä todennäköisimmin tiistaina 31.7.

Mutta nyt alkaa aika olla täys, tunti kului nopeasti kun tätä kirjoittelin. Nyt lähdetään takaisin talsimaan tuonne vesisateeseen kohti hostellia...