Varasinpa sitten lentoliputkin jotta pääsen kesällä käymään ystäväni häissä. Kalliiksihan moinen reissu tulee, mut eipä voi mitään. Varmasti se sen arvoista on vaikka sydämeni itkikin verta kun luottokortin numeroa naputtelin...

Lähtö täältä on torstaina 5.7.2007 klo 15.00 ja perillä Helsingissä olen klo 21.35. Matkan varrella joudun odottelemaan Frankfurtin lentokentällä melkein 2,5h... Tännepäin palailen takaisin maanantaina 9.7.2007 ja se taasen lähtee Hesasta klo 14.45 ja on perillä Zürichissä klo 19.40. Tällä kertaa odottelen Berliinissä 2,5h. Täytyy kehitellä jotain tekemistä mukaan.

Saa nyt nähdä saanko niitä lippuja koskaan, lähettävät ne nimittäin postissa. Soittivat sieltä ja ihmettelivät kauheesti kun olin laittanut itävaltalaisen osoitteen siihen kentään... et eivät voi kuulemma taata et liput tulee perille. No, nyt sit vaan odotellaan peukut pystyssä että kusti polkee ja posti kulkee pohjoismaista eurooppaan. Jos ei kusti polje tarpeeksi niin sit jää häät kyl väliin.

...........

Kävin juuri siellä kampaajalla, ja olen ihan shokissa. Otti aika reilusti kerroksittain.. latvan on tosi ohuet hiirenhännät, kun suurinosa hiuksista on latvoja lyhyemmät. Sen siitä saa kun joutuu ottamaan aina silmälasit pois, eikä näe peilille asti taasen yhtikäs mitään et mitä se kampaaja käytännössä siinä säheltää. Noh, kaikkeen tottuu.... hiukset onneks kasvaa aina takaisin, tekipä niille mitä tahansa. Timpan pitäisi kohta tulla tänne atk-luokkaan, saa nähdä miten shokissa se on. ...niinkuin se nyt koskaan mitään kyl muutenkaan puhuisi.

.......................

Kouluprojektistamme vielä.

Kamerakikkailu sujuu ihan mukavasti, pitäisi kohta alkaa ihmettelemään miten saadaan tietoa robootille. Julteltiin toisten proffan kanssa eilen siitä meidän toisesta projektistamme, ja se projekti vaikutti aika helpolta suoraan sanottuna. Siellä on kuulemma joku tyttö, joka tekee opinnäytetyönään tutkimusta siitä, miten sellaisella superkalliilla sorvilla pinnankarheus vaihtelee jos ne osat kuumenee... tai jotain sellaista. Me sitten avustetaan sitä tyttöä tässä jutussa sillä tavalla, että se määrittelee eka tutkimusongelmat ja -menetelmät. Sitten me tehdään kokeet ja mitataan pinnankarheuksia jollain uudella 3d-mittarilla ja sitten se analysoi niitä tuloksia ja vertailee muihin tuloksiin. Eli me vaan tehdään mitä käsketään, muut sit miettii ja analysoi tekemisiämme tarkemmin. Ja tästä pitäisi napsahtaa 10-15 opintopistettä. Huhhuh...  Mutta tätä projektia aloitellaan vasta joskus keväämmällä.

...................

Ja säästä.

Lunta satoi viimeyönä lisää, mutta ei enää niin paljoa kuin mitä toissayönä. Sellaista kevyehköä lumisadetta. Kylmähän täällä ei ole, nollan pinnassa koko ajan, päivällä varmaan plussan puolellakin, et sinäänsä kyllähän tuo lumi kokoajan sulaa pois, mutta sitä on niin paljon että se ei ihan hetkessä tapahdu.

Kävin eilen Hevin kanssa kävelyllä ja lähipuistommekin näytti lähinnä sotatantereelta. Jokapuolella oli ihan älyttömästi pudonneita oksia. Eikä mitään pieniä risuja, vaan sellaisia meikäläisen reiden paksuisia oksia oli katkeillut reilumminkin. Yksi puukin siellä puistossa oli ihan kaatunut juuriaan myöten nurin, kun lumi oli painanut niin paljon.

Kadut on täys sohjoa, millään muilla kengillä kuin core-tex kengillä ei kannata edes kuvitella menevänsä ulos, kumppareita lukuunottamatta. Huomiselle luvataan vielä mahdollista lumisadetta, mutta viikonlopulle luvataan jopa +8 astetta lämmintä. Et kai tää takatalvi pian loppuu, toivottavasti.