Tää säätila täällä on totaalisesti lamauttaneet meidät. Ei ole tehnyt mieli lähteä tutustumaan lähiseutun kaupunkeihin, kun siellä kuitenkin on märkää ja loskaista niin kuin täälläkin, vaeltelusta vuorilla puhumattakaan. Joten ollaan lähinnä kökötetty kotosalla koko viikko, kun ei ole muutakaan tekemistä...

Ehkä sitä ens viikolla lähtis käymään jossain. On luvattu sen verran lämpimiä säitä alkuviikolle, että luulisi lumien sulavan pian. Tänään, sunnuntaina, aamu ainakin on todella aurinkoinen, näin aurinkoista ei ole ollut varmaan viikkoon tai pariin.

Lähdettiin sitten vähän pidemmälle kävelylle, kun kerrankin paistoi aurinko. Otettiin kamerakin mukaan, jotta voidaan ottaa vähän kuvia lähiseudustamme. Tässäpä ensimmäisenä naapurikorttelissa oleva puu... en oikein tunnista kukkivia puita, mut joku nätti puu joka on ihan täydessä kukassa juuri nyt. Jos joku tunnistaapi niin kommentoida saapi.

473911.jpg

Tässä sitten muutama kuva perinteiseen tyyliin rakennetuista omakotitaloista. Tuollainen rakennustyyli on ilmeisesti perinteinen siis nimenomaan tällä "vuoristoalueella", eli Vorlalbergin alueella. Noita näkee täällä keskustassakin siellä täällä.

473935.jpg

Noiden talojen erikoisuus piilee siinä, että niiden ulkopinta on täynnä yksitellen naulattuja puulastuja, vai miksiköhän niitä kutsuisi. Vasemman puoleisessa talossa ne ovat pyöristettyjä (ks. lähikuva alla) ja oikeanpuoleisessa talossa lastut ovat suorakaiteen muotoisia.

473914.jpg

Eli aika työläis rakennustapa, kun jokainen lastu yksitellen naulataan seinään kiinni. Ja jokainen lastu noista on arviolta n. 5-7cm leveä. Siinä varmaan päivä jos toinenkin kuluu kun koko talon päällystää moisilla...

Jonkin matkan päässä noilta taloilta on ihana puu, jonka kasvua ja kevääseen valmistumista olen seurannut päivittäin bussin ikkunasta. Nyt kerrankin sattui olemaan kamera mukana kun käveltiin siitä ohi, joten pakkohan sekin oli ikuistaa.

473930.jpg

Tuo puu on täys tuollaisia valtavia nyrkin kokoisia vaaleanpunaisia nuppuja, jotka on melkein kohta aukeamassa. Tässä lähikuvaa nupuista.

473918.jpg

Odottelen suurella uteliaisuudella nuppujen aukeamista, on varmaan aika nätin näköinen puu kun se on ihan täys tuollaisia isoja kukkasia... :) Voi kun moiset puut kasvaisi Suomessakin.

Tajusinpa että pitää vaihtaa liittymätyyppiäkin mahdollisimman pian. Maksan ihan turhaan tekstariliittymästä (8€/kk), kun en täältä kuitenkaan montaakaan tekstaria kuukaudessa lähetä tuosta dna-liittymästäni. Se liittymätyypin vaihto onnistunee ihan netin kauttakin, täytyy se huomenna muistaa hoitaa. Vois vaihtaa siihen johonkin dna:n liittymään, missä on joku 0,69€ kuukausimaksu ja muutenkin aika pienet hinnat... Säästyy edes vähäsen.