Eipä ole tullut pitkään aikaan otettua kameraa mukaan kävelylle, joten tässäpä päivitystä naapuruston koiranpissityslenkinvarrelta.

Ensimmäisenä naapurin islanninhevoset, joita on 3 kappaletta. Tässäpä yhden niistä kuva, loput näytti meikäläisen silmin aika samanlaisilta.

673198.jpg

Maissikin kasvaa jo pellolla ihan kiitettävästi, korkeimmat noista maissinvarsista on jo meikäläisen korkuisia. Nopeasti kasvava kasvi kieltämättä.

673200.jpg

Ja tässäpä takapihamme ruusupensas, jonka kukkiminen alkaa jo olla mennyt ohi.

673201.jpg

Täällä alkaa olla jotenkin jo aika tylsää tää luonnon tarkkailu, kun melkeinpä kaikki kukat on jo kukkineet, eikä täällä enää näe mitään todella komeita kasveja tai puita, joita alkuaikoina näytti olevan kaikkialla. Paikallisten mielestä täällä on vielä kevät sitäpaitsi... hulluja ovat.

Viime aikoina olen monena iltapissitysreissulla nähnyt siilin vipeltämässä ihan lähistöllä. :) Niitä ei yleensä tule elävänä nähtyä Suomessa, ainoastaan kuoliaaksi liitskaantuneina teiden varsilla...

Ainiin, unohdin mainita että siellä Florianin talon pihassa kasvoi myös kiiwejä! Luulin että kiiwi vaatisi jonkun tosi lämpimän ja trooppisen ilmaston, mutta ilmeisesti se tarkenee myös näillä korkeuksilla ihan hyvin. Sitten opin sellaisenkin asian kiiwistä, että niillä on kanssa suvut niin kuin mesimarjallakin on. Että tarvitaan tyttö- ja poikakiiwipuu ja sitten ainoostaan toiseen niistä puista tulee hedelmiä. Molemmat kuulemma kukkii keväisin todella komeasti, ihan kuin valkoisia ruusuja täynnä koko puumainen pensas kuulemma.

Mutta siinäpä päivän luontonurkkaus, palaillaan astialle kun jotain uutta luontojuttua taas tulee vastaan. :)