Ärh. Tänään on tullut juostua ja säädettyä aivan liikaa.

Palautettiin tänään ne Learning agreement-paperit, niin eikö meille sit ilmoitettu et "niin, teidän pitäis vielä täyttää vielä yks hakemus, jonka löytää sieltä Itävallan koulun kotisivuilta. Ne haluaa että sekin on liitetty mukaan."....et ei kun atk-luokkaan tulostelemaan lomakkeita. Oli lopulta 7 sivua pitkä ja kaikki mitä siihen tuli oli jo kirjoiteltu jonnekkin muualle kertaalleen. Plaah.

Ainoa mitä uutta siihen tuli, oli asunto-toiveita koskevat kysymykset. Omaa huoneistoa haetaan, joka sopii koirillekin ja jossa kahdestaan asuttais. Ei mitään soluasuntoratkaisua koiran kanssa kuitenkaan viitsi, vaikka se halvemmaksi ehkä tulisikin. 100€ takuuvuokrakin pitäisi maksaa sille koululle 15.12. mennessä. Ne siis hommailee sen asunnon siellä päässä KV-toimistossa, valmiiksi kalustetun kodin meille, ettei tartte alkaa itse vuokra-asuntoa etsimään ja soittelemaan. Mukavaa palvelua kyllä.

Kuitenkin, kyseisten lomakkeiden lopussa luki, että liitteeksi täytyy laittaa kopio passista ja 2 passivalokuvaa. Tokihan sellaisia aina tulee kannettua mukana koulussa, ja varsinkin kun ne sieltä meidän koulun toimistosta ilmoitti että ne pitäisi tänään myös palauttaa ennen neljää ne lomakkeet. Menin koululle tekemään ryhmätyötä, mut sen tekeminen vähän nyt sit mun osalta jäi aika hyvin vähäiseksi, kun meidän piti Timon kanssa lähteä juoksenteleen takas kotiin ja hakea passit ja kuvat. Mut eipähän mulla enää ollutkaan kahta passikuvaa jäljellä, 2 meni ajo-korttiin ja yksi opiskelijakorttiin, niin yksi oli vain jäljellä.

Pakko siitä oli sit singahtaa vielä keskustaan passikuva-automaattiin. Maanantai klo 14.00 näytti olevan ruuhka-aika passikuva-automaatilla.... Sit juoksemaan koululle takas KV-toimistoon uunituoreiden (ja tosi onnistuneiden) passikuvien kanssa ja vielä lisäämään parit allekirjoitukset joihinkin papereihin. Huh. 3 tuntia meni pelkästään noihin juoksenteluihin ja lomakkeiden täyttelimisiin. Kyllä otti päähän.

Mutta, nyt pitäisi olla kaikki kunnossa ja huomenna paperit lähtee eteenpäin. Sit kun ilmoittelevat sieltä et "tervetuloa", alkaa uusi paperisota, kun voipi anoa apurahoja Erasmukselta ja koululta. Koulu on yleensä korvannut matkakustannuksista aika hyvin. Meille nyt tulee aika paljon matkakustannuksia, kun koiran kanssa lennetään. Ryanair ei kuljeta enää eläimiä, niin joudutaan etsiskeleen joku muu lentoyhtiö. Heville pitänee ostaa myös sellainen kallis lentolaukku, ikäänkuin putkikassi, jossa on sit kova pohja johon voi laittaa pehmusteita ja vahingon sattuessa vaihtaa sieltä sisältä sit kaikki kosteat osat. Mahtuu paremmin sit jalkatilaan siellä lentokoneessa kuin sellainen kova kuljetuslaatikko.

Ja kommentoin vielä esiin tullutta kysymystä. Eli koulu alkaa siellä 1.3 ja loppuu 30.6. Siellä kuitenkin on jonkinlainen perehdyttämisjakso ennen koulun alkua, eli kertovat siellä koulun toiminnasta jne jne, niin se saattanee kestää jonkun viikon.. Eli todennäköisemmin lähdemme joskus helmikuun puolen välin tienoilla. Asunnon siellä suunnittelimme pitävämme heinäkuun loppuun asti, ennen kuin tullaan takas Suomeen. Vois reissailla sen kuukauden vielä siellä. Siinä on kuitenkin Italia yms aivan lähellä. Vaikka poikkeilis Venetsiassakin... pitäähän se nähdä ennen kuin kuolee. Sinne kun on Dornbirnistä matkaa linnuntietä vain n. 300km.... :)

Väsynyt mutta tyytyväinen,

Maija