Tänään lähdettiin aamulla koululle leikkimään robotilla koska siellä oli avointen ovien päivä. Koulu on siis aika uusi todellakin ja kaikki on niin hienoo ja upeeta, et järjestivät nyt sit koko koulun kattavan esittelypäivän kaikille uteliaille - mitä teidän verorahoilla onkaan rakennettu.

Proffat pyysivät meitä paikalle koska niiden mielestä olis tosi upeeta jos siellä olisi suomalaisia paikalla. Veikkaan vähän että osasyy siihen miksi me oltiin niin haluttua kamaa, liittyy siihen että Suomen koulutusjärjestelmää arvostetaan täällä aika paljon. Ekana ihmisille varmaan tulee Suomesta mieleen kaikki PISA-tutkimukset jne, joiden mukaan ollaan aika fiksua sakkia. Ja sehän on vaan täkäläiselle koululle kunnia-asia että _suomalaisia_ on tullut tuonne tekemään _heidän_ laboratorioon projekteja. "Tämä labra kelpaa jopa Suomalaisille! Kyllä tän sit täytyy olla tosi hyvä." Nojoo, eipä kukaan tuollaista siis ääneen ole sanonut meille, mut varmaan vähän jotain tuon suuntaista siellä saattaa olla taustalla, reilusti kärjistettynä siis.

Opeteltiinpa siinä sit ohjelmoimaan ABB-robottia koko päivä. Sinäänsä eipä tuolla väliä ollut vaikka lauantaina koululla oltiinkin, koska oltais joka tapauksesa jouduttu sitten joku toinen päivä opettelemaan sitä ohjelmointia kuitenkin. Sen lisäksi saatiin kiitokseksi kahdet ruokalipukkeet, päivälle ja illalle, sekä juomakuponkeja, jottei jano päässyt yllättämään. Eli mikäpäs siinä sitten ollessa. Saatiin koululta taas koulun logoilla varustettua tavaraa, tällä kertaa t-paidat ja nimilaputkin, jotta näytettiin virallisimmilta siellä labrassa. Tässäpä muutama kuvakin, toinen on yleiskuvaa labrasta ja toisessa leikin robotilla ja yritän näyttää viisaalta.

488873.jpg

488876.jpg

Kun tilaisuus sitten viiden nurkilla loppui, lähdettiin kaikkien professorien kanssa sitten vielä tosiaan ruokailemaan koulun ravintolaan ja istuskeltiin siinä sitten ja höpötettiin kaikkee niiden kanssa. Ihan mukavia ihmisiä ovat, ei sellaisia kuivia tyyppejä joita voisi professorien olevan. ;)