Tänään aamupäivällä sitten lähti pari kyläilemässä ollutta kaveriamme takaisin kohti Suomea... ja me aloitimme sitten ankaran pakkaus- ja siivousoperaation. Ajateltiin nimittäin lähteä tänä iltana yöjunalla ajeleen vielä Graziin ja tulla sieltä sitten huomenna illalla takaisin Dornbirniin. Eli sellainen päivän reissu oikeastaan.

...............

Sitten kotimatkan suunnitelmiin.

Perjantaina meidät on kutsuttu Nicklashauseniin, eli siis pieneen tuppukylään etelä-Saksassa. Siellä asustelee siis Timpan entisen kämppiksen vanhemmat, jotka ovat meitä pyydelleet kylään jo useampaan otteeseen. Joten majottaudutaan sinne pariksi yöksi.

Sieltä sitten mennään sitten sunnuntai-iltana toiseen kaupunkiin, Bad Kissingeniin, missä Oliver on tällä hetkellä töissä ja nukutaan siellä sit kanssa parisen yötä, eli matka jatkuu sieltä ilmeisesti 24.7. Sitten onkin kolme kysymysmerkkiyötä kun ei vielä tiedetä mihin mentäis, mut eiköhän se tässä vielä selviä. Jos ei muuten niin ainahan sitä pystyy hätätilanteessa autossakin nukkumaan. Ajateltiin vähän Oliverilta eka kysästä et mitä paikkoja se suosittelisi nähtäväksi, ennen kuin varataan enempää hostelleja mistään. Tai jos sen luona voi vielä kolmannenkin yön asustella niin se tietty olis meidän kannalta ihan kiva... Täytyy sitä nyt selvitellä kun näkee millainen asuntokaan sillä edes on.

Jossain välissä joudutaan myös hoitamaan tässä matkan varrella se Hevin matokuuri, koska automatkailumme kestää yhteensä yli 10 päivää ja matokuuri pitäisi antaa maksimissaan 10 päivää ennen ruotsiin saapumista. Periaatteessa ylitetään Ruotsin raja 29.päivä, eli 20.päivä Hevin pystyisi jo madottamaan.

Onnistuttiin aikaistamaan meidän hostellivarausta, ja mennään Berliiniin jo 27.7. Sieltä sitten lähdetään ajeleen kohti Tukholmaa 29.7.

Varattiin äsken laivamatka Siljalta maanantaille 30.7 klo 8.00. Hevistä tuli lisäkustannusta yllättäen vain 15 euroa. Tottunut jo siihen että kaikki koiraan liittyvä maksaa ihan maltaita. Tai no, jouduttiin me soittamaan taas palvelunumeroon, jotta saatiin varattua Heville sopiva eläinhytti (?), ja se puhelu kyllä varmaan tuli muutaman euron maksamaan...

Katseltiin myös tuossa että kun mennään Tanskan ja Ruotsin välisen vesimassan yli lossilla, niin se maksaa 56€. Sitten kun mennään jokun ison sillan ylite siellä, niin siltamaksu on sit vaatimattomat 30€... Että kylläpä tässä vähän matkalle alkaa hintaa kertymäänkin ihan kivasti. Tuntuu jo ihan kyl kongreettiselta tää ajatus kotiin lähdöstä, kun on kotona jo pakattu kaikkee ja siivottavaa piisaa vielä kiitettävästi. Vielä huominen kierretään Itävallassa ja sitten saakin itävalta jäädä taakse.

...Kylläpä aika on mennyt ihan älyttömän nopeasti...