Meidät tosiaan kutsuttiin täksi illaksi Florianin kotiin, jossa meille luvattiin tarjota jotain perinteistä itävaltalaista sapuskaa. Sinne sitten illansuussa mentiin ja vietiin tuliaiseksi pussi lakuja jotka kuulemma olivat oikein hyviä...

Sapuskaksi saatiin jotain Tribeliä tai Trybeliä, ei enää muisteta miksi ne sitä kutsuivat. Se oli sellaista keltaista, murumaista tavaraa, jonka pääaineena oli maissi. Pannulle ilmeisesti laitettiin maitoo ja maissijauhoa ja sit kun maito oli imeytynyt maisseihin ja ne olivat vähän ruskistuneet ja kokkaroituneet keskenään, oli sapuska valmista. Siihen sitten vaan sokeria päälle ja mussuttamaan. Hyvää oli, mutta älyttömän täyttävää! Kuulemma ennen vanhaan se on ollut sellaista köyhien ihmisten sapuskaa, koska se on halpaa ja täyttävää. Vakuuttelimme olevamme köyhiä opiskelijoita, joten ei haitannut vaikka moista pöperöö syötiinkin.

Sen kanssa sitten juotiin sellaista ohrakahvia. Eli jauhettuja ja paahdettuja ohranjyviä, joka oli sekoitettu kuumaan maitoon. Maistui etäisesti kahvilta, vähän kuin joku erikoismaitokahvi tms. Hyvää sekin oli. Jännä ettei moiseen koskaan suomessa ole törmännyt, vaikka kuitenkin ollaan kahvinkulutukseltamme maailman kärkipäässä.