Koko päivän satoi vettä, mutta se ei meitä pysäyttänyt! Urheasti lähdettiin (kastumaan) Feldkirchiin keskiaikamessuille / -tapahtumaan, jossa oli yllättävän paljon väkeä  vaikka sää ei oikein parhaimmasta päästä ollutkaan.

Siellä oli vanhaan kaupunkiin väkerretty sellainen keskiaikainen torijuttu... Siis, että siellä oli paljon kojuja vieri vieressä, jossa myytiin kaikkee käsityöjuttuja, koruja, keskiaikatyylisiä vaatteita, perinneruokia jne..

Oli siellä myös pari lavaa, joilla oli esiintyjiä, ja kun jonglöörit huomasivat että yritin ottaa niistä kuvaa, päättivät oikein poseerata kameralle. Joten tässä pari esiintyjää.

637199.jpg

Tässäpä yleiskuvia kojuvilinästä.

637203.jpg

Yhdessä kojussa myytiin sitten kaikenlaisia älypelejä, sekä tuossa pöydällä näkyviä nahkaisia pelilautoja. Tässä Timo ja Florian yrittävät saada lenkuran irroitettua toisista lenkuroista...

637206.jpg

Nuo pöydällä olevat pelit olivat jotain vanhoja pelejä joita oli pelailtu keskiajalla ilmeisesti täällä päin. Nahkaletun reunaa kierti nauha, jonka avulla pelin ja nappulat sai helposti kulkemaan mukanaan minne tahansa. Kaikkee ne on keskiajalla keksineetkin. :)

Oli siellä myös musiikkiesityksiä, esimerkiksi tosi hyvää keskiaikapoppia soittava säkkipilliyhtye jonka nimestä meillä ei ole valitettavasti hajuakaan sekä kiertelevä trubaduuri, joka oli aika hupaisan näköinen ja oloinen tyyppi kaiken kaikkiaan, vai mitä sanotte...

637210.jpg

Olipa siellä myös kivan näköisiä vaatteita myynnissä muutamassa kojussa, mutta hinnat oli aika korkeita joten en raaskinut mitään kivaa sieltä ostella... Kopioin tosin mallit mieleeni, jos vaikka joskus sit kun tulee suomeen niin sais aikaiseksi ommella jotain.

..............


Asiasta toiseen, täällä huomaa kuinka paljon sitä tarttee oikeesti ompelukonetta. Vähän väliä joku sauma repeilee tai joku ommel repsahtaa ja sit kun ei ole konetta niin ei viitsi alkaa hirveemmin korjaileen niitä. Nytkin takkini napinläven ommel on revennyt, sen korjaamiseen menisi ompelukoneella minuutti... nyt pitäisi eka käydä ostamassa takkiin mätsäävää lankaa ja sitten alkaa käsin siksakkaamaan ommelta napinläpeen... huoh. Noh, parin kuukauden päästä saan sen jo korjattua. ...vaan missähän päin se mun ompelukone olikaan....