Käytiin tänään tutustumassa Messepark-nimiseen ostoskeskukseen aamupäivällä ja sieltähän löytyi jos jonkinmoista kivaa... en nimittäin voinut vastustaa kiusasta, kun kerran sattui vielä 7kpl olemaan Nintendo Wii:tä siellä. ;) Jotain tekemistä sadepäivillekin nyt sit. Siihen vielä ihanan pupupelin ostin, jota olen haaveillut jo pidemmän aikaa. Joku ilkiö oli ilmeisimmin pöllinyt Lutakon kanakopistamme edellisen nintendoni, ja eihän naisen elämästä tule mitään ellei sitä edes yhtä nintendoa omista.

Mut jooh, kun sieltä sitten kotiuduttiin ja testattiin konsolia sen verran että toimii, niin lähdettiin sit vielä käymään Dornbirnin keskustassakin kävelemässä koko porukalla, eli Hevi lähti mukaan. Jännää kyl, kuinka ihmiset täällä pitää tosi paljon koiria vapaana. Ihan keskustassakin vilkkaan autotien varrella, puolenmetrin levyisellä jalkakäytävällä koirat juoksee irrallaan. Noh, mikäs siinä, ihan ne on suhkot kiltisti kyl omistajiaan totelleetkin. Mut eipä tulis itelle mieleenkään koiraa pitää vapaana. Keskustassa on muutenkin aika paljon koiria näkyvissä, mutta jostain syystä kaikki vaan hekottelee meille, tai oletan et Heville, kun mennään niiden ohi. Mukava nähdä ihmisten kasvoilla sponttaania, leveitä hymyjä...

Päivällä tuli käveltyä yhteensä jotain 4-5h. Aktiiviloma meillä siis. Ilta kuluikin sitten tässä kotosalla, Wiitä aktiivisesti pelaillen. Tässä meillä on vuorotellen menossa nyrkkeilymatsit, huomatkaa keskittyneet ilmeet... 

403313.jpg

403309.jpg

Täällä on kyl ihan uskomattomat kelit tänäänkin ollut. Pakko oli jo kesätakkikin kaivella esiin ja kesäisempiä ja ohuempia vaatteita muutenkin. Kevät selkeästi tulossa. :) Timo pääsee nauttimaan siitepölyallergiasta tavallista aikaisemmin.

Siitepölyallergiasta pääsenkin näppärästi aasinsillalla omiin vaivoihini. Olen tässä viimepäivät kärsinyt tehokkaista allergiaoireista. Eilen kun heräiltiin ekaa kertaa täältä siis, niin havaitsin et iho on vähän ärtynyt ja silmäkin vähän turvoksissa. Ajattelin että se varmaan johtui matkasta ja stressistä tai jostain sellaisesta. Tänä aamuna havaitsin sitten että silmä muurautui jo melkein kokonaan umpeen ja toinen silmäkin oli puoliksi muurautunut.... sehän tarkoittaa sitä että syyllinen on oltava kissapöly, koska ei mikään muu aiheuta silmäongelmia meikäläiselle kuin kissat. Ne on tietenkin ennen meidän tuloa olleet täällä huoneistossa ja pyörineet sängyissä peittojen ja tyynyjen keskellä tai jotain sellaista.

Käärittiin sit tänään lähes kaikki asunnon matot rullalle ja vietiin ne vierashuoneeseen kun ei me sillä huoneella oikeastaan mitään tehdä. Lisäksi heivattiin meidän peitot ja tyynytkin sinne ja ajateltiin nukkua pelkillä pussilakanoilla. Täällä on aika lämmin joten eiköhän sitä jo tarkene ihan niinkin. Kävin myös ostamassa uuden tyynyn tänään kaupasta, että saa kissapölyttömän tyynyn edes. Käyttävät täällä muuten hervottoman kokoisia tyynyjä, 70x90cm. Tuplasti sen kokoisia mihin on Suomessa tottunut.

Ainakin näin perjantai-iltana kun tätä kirjottelen tuntuu jo että oireet on helpottamassa. Saa nähdä millaiset ne sit huomisaamulla taas on...

Kulttuurien välisiä eroja vielä vähän lisää. Nimittäin täältä tuntuu puuttuvan kokonaan sellainen organisaatiotaso kuin julkisivulautakunta, joka Suomessa käskee et kaikilla pitää olla orapihlaja-aita. Täällä nimittäin on jokainen omakotitalo ihan erinäköinen kuin viereinen ja kaikki aidat ja pihajutut on täysin erilaisia. Jos edes aitoja on. Sitten saattaa olla myös, että on jotain tosi vanhannäköisiä taloja ja moderneja vierekkäin, mitä en suomessa osaisi niin kuvitella. Myös talojen tyylit on hyvin erilaisia. Oikeastaan mielestäni hauskemaakin näin, saa katsella ja ihmetellä silmät pyöreinä toinen toistaan ihmeellisempiä taloratkaisuita, joista osa on hyvinkin persoonallisia. Harmittaa oikeastaan kun ei kotomaassa moista näe.

Muutamia kuvia naapurustostamme.

403325.jpg

403315.jpg

403319.jpg


Monissa omakotitaloissa näkee myös halkopinot seinustoilla, ilmeisesti säästävät lämmityskuluissa lämmittämällä osittain tai kokonaan puulla. Myös aurinkopaneeleita näkee siellä täällä omakotitalojen katoilla.

Sitten toinen kulttuuriero, mitä taas nimenomaan Suomesta kaipaisin. Nimittäin kaupan kassojen pakkauslinjat. Täällä niitä ei ole, joka kaupassa samanlaiset minitiskit kuin mitä Lidlissä näkee.

Niin joo, nyt muistaessani. Se ken tänne on ensin saapuva, tuokohon mukananhansa kortisoonivoidetta. Se on täällä reseptilääke, edes laimeimpia rasvoja ei saa apteekista ostaa ilman reseptiä. Et jos joku voisi 1-2 prosenttista kortisoonirasvaa tuoda tuubin meikäläiselle niin kivaa olisi.