Tänään aamulla lähdin espanjalaisen Claran kanssa shoppailemaan saksan puolella olevaan Lindau-nimiseen kaupunkiin. Itte kaupunki oli tosi kaunis ja oli ihan uskomattoman ihana sääkin, mut ei me sieltä sit kuitenkaan kauppoja niin kauheesti löydetty. Tosin yhden ihanan lankaputiikin löysin, josta olisi tehnyt mieli ostaa kasoittain ihania erikoislankoja, joista sit olis voinut neuloa talven pimeinä tunteina sukkia, mut... enpä viitsi moisia alkaa raahaamaan kuitenkaan. Tai kun niitä voi ostaa täältä Dornbirnistäkin tai Bregenzistä, lähempänänä sitten kotiin lähtöä.

Clara löysi yhden hauskan käsilaukun ainoastaan ostettavaksi. Sillä kuulemma jo on täällä 8 käsilaukkua, mut eihän naisella koskaan voi liikaa käsilaukkuja olla, eihän? Mä vaan löysin hauskan postikortin ja siinäpä se. Otettiin kasa tosi älykkäitä kuvia toisistamme ja Lindausta myös. Kuvaosuus alkaa.

558469.jpg

Tornista roikkui tuollainen tekohiustupsu... hauska. :)

558471.jpg

558473.jpg

Yläpuolella olevat kuvat ovat Lindaun keskustasta.  Lindaun keskusta on muuten saari, joka on oikeastaan pelkästään kävelykatua ja vanhoja pieniä kujia. :) Nättiä, oi niin nättiä.

558477.jpg

558476.jpg

Minä ja tosi hauska suihkulähde!

558485.jpg

Clara ja Bodensee.

558483.jpg

Clara odottelee et patsas tiputtelis viinirypäleitä....

Tultiin nyt koululla käymään näin lauantaina, koska haluttiin töllistellä vähän mitä nähtävyyksiä olis Saksan puolella olevissa kaupungeissa, jos sinne lähtis nyt vappuna päiväksi tai pariksi. Täällä maanantaikin on kuulemma käytännössä vapaa, kaikki tunnit on koululla peruttu vaikkei se mikään virallinen vapaapäivä olekkaan. Et sinäänsä vois hyvin lähteekkin johonkin vähän kauemmaks. Olis vaikka yön hostellissa tai jossain.

Sit Saksan ihan vasemmassa alareunassa (koilisessa? kaakossa? vai lounas vai luode? En vieläkään osaa väli-ilmansuuntia...) sijaitsee ISO huvipuisto nimeltä Europa Park, jonne vähän ajateltiin menevämme. Saksalaisista junalippuautomaateista voi ostaa suoraan sellaisen yhdistelmälipun, jossa on sisäänpääsymaksu puistoon SEKÄ junalippu sinne ja se maksoi 30€. Eli ei todellakaan paha, täältä sinne nyt kuitenkin on jotain 200km matkaa. Ja kun miettii et särkänniemeenkin maksaa ranneke 27€, niin tuollaiseen tsiljoona kertaa isompaan puistoon pääsee päiväksi 30 eurolla. Siellä vaan menee sitten ihan koko päivä, niin täytyy kysästä jos vuokraemäntä joutaisi käyttämään Heviä pissillä päivällä...