Tulipahan nyt sit otettua selvää, että mitä pitää hoitaa jos halutaan ajella takaisin Suomeen Ruotsin kautta. Kaikkien muiden EU-maiden sisällä riittää perusrokotukset eläimille, PAITSI Ruotsissa... Mut onneksi ei kuitenkaan jouduta mitään rokotuksia ottamaan uusiksi, joten sinäänsä aika helpolla päästään.

Ruotsin vaatimuslista (otin vapauden lyhentää tekstistä kaikki tylsät kohdat pois):

1. Tunnistusmerkintä

Eläimen on oltava tunnistusmerkitty mikrosirulla tai selkeästi luettavalla tatuoinnilla.

Mikrosiru Heviltä onneks jo löytyykin.

2. Raivotautirokotus

Eläimen on oltava rokotettu raivotautia vastaan.

Tääkin on vielä kunnossa, ollaan marraskuussa Hevi käytetty jo eläinlääkärillä ja rokotus on 2-v voimassa.

3. Raivotautivasta-aineiden määritys

Eläimestä on otettava verinäyte raivotautivasta-aineiden määrittämiseksi aikaisintaan 120 vrk viimeisimmän raivotautirokotuksen jälkeen, mutta kuitenkin ennen rokotuksen voimassaoloajan umpeutumista. Verinäyte on tutkittava EU:n hyväksymässä laboratoriossa. Vasta-aineiden määritystä ei tarvitse jatkossa uusia, jos raivotautirokotus uusitaan rokotteen valmistajan suositusten mukaisesti.

Jep, tää puuttuu. Itävallassa on kuulemma ainoastaan yksi laboratorio joka tuota verikoetta voi analysoida... Tarttee lähteä otattamaan Hevistä verikoe tässä lähipäivinä... Tai siis ei meidän tartte lähtee (toivottavasti) minnekkään, paikallinen eläinlääkäri vaan lähettää sen verinäytteen sinne analysoitavaksi. Et riittää tos lähilääkärillä käväisy ihan hyvin.

4. Käsittely ekinokokkoosia vastaan

Eläimelle tulee antaa lääkitys ekinokokkoosia aiheuttavia heisimatoja vastaan pratsikvantelia sisältävällä lääkkeellä enintään 10 päivää ennen vientiä. Eläinlääkäri antaa lääkityksen ja tekee merkinnän lääkityksestä lemmikkieläimen todistukseen.

Matokuuri kutsuu... vain Heviä onneksi!

5. Lemmikkieläinpassi

Eläimen mukana on oltava lemmikkieläimen todistus (ns. lemmikkieläinpassi), josta käyvät ilmi eläimen tunnistusta, raivotautirokotusta, raivotautivasta-aineiden määritystä ja tarvittaessa ekinokokkoosilääkitystä koskevat tiedot.

Sekin on jo! 

Tiivistettynä, matokuuri ja verikoe. Se ei varmaan kovin kalliiksi pitäisi tulla, eli eiköhän me sieltä Ruotsin kautta ajella.

Sitten katseltiin vähän laivojen hintoja et mennäänkö Tukholmasta Turkuun vai Helsin kiin ja kyl ainakin näillä näkymin Turku kutsuu meitä enemmän... 100€ halvemmalla nimittäin pääsee Turkuun, joten eiköhän me sinne sit mennä.

Varattiin myös äsken hostelli Berliinistä pariksi yöksi, 28-30.7, siinä kun se matkan varrella melkein on niin voisipa sitäkin kaupunkia käydä vilkuilemassa... :)