Tänään lähdettiin sitten aamulla ajelemaan kohti Saksaa. Meidän piti jo viime viikolla lähteä käymään tuolla linnassa, mutta silloin se auto ei lähtenyt käyntiin. Eli matkattiin Etelä-Saksaan Füssenin kaupunkiin, jossa on sellainen komia turistirysä nimeltä Schloss Neuschwanstein.  Eli näin pikaisesti suomennettuna, uusijoutsenkivilinna. :)

Ja totta tosiaan, erittäin komeat näkymät meitä odottikin kun päästiin perille. Siellä oli itseasiassa kaksikin linnaa, mutta ei vierailtu muuta kuin tässä kuuluisammassa. Eli nuo keltaiset linnat (joista toinen oli saneerauksessa juuri).

 

613883.jpg

ja sitten tämä komia Schloss Neuschwanstein.

613886.jpg

Linnan oli rakennuttanut Bavarian viimeinen kuningas, Ludwig II, vuonna 1869 - jotain, olikohan ollut 1886. Kuitenkin, kunkku kuoli yllättäen 40-vuotiaana ja linna ei sitten koskaan täysin valmistunut sisätiloiltaan, mutta mitä sieltä oli valmistunut, oli hyvinkin komiaa. Rakennustyöt nimittäin lopetettiin heti sen jälkeen kun kuningas kuoli, mutta koska kunkku oli sinkku eikä sillä ollut lapsia, ei kukaan perillinen jatkanut enää linnan valmistusta.

 

Hurautettiin bussilla sitten tuonne mäen päälle ja käytiin töllistelemässä maisemia läheiseltä sillalta. Komiat maisemat siellä näkyikin. Sillalta näkyi ihana vesiputous, mutta vesiputous ylhäältä alaspäin kuvattuna ei oikein näytä miltään kuvassa... mutta tässäpä muita komeita maisemia.

613889.jpg

613911.jpg

Mentiin sillan jälkeen linnalle opastetulle kierrokselle ja kuultiin kaikkee jännää siitä rakennuksesta. Sisältä ei saanut ottaa kuvia, mutta tässäpä muutama kuva linnan ulkopuolelta ja sisäpihalta.

613891.jpg

 

613892.jpg

 

613914.jpg

 

613927.jpg

Ainoastaan ikkunoista sai ottaa kuvia ulospäin, ja tässäpä muutama sellainen kuva.

613916.jpg

 

Tässä toisessa ikkunasta otetussa kuvassa näkyy se silta jolla aiemmin oltiin sekä se vesiputous. Ainakin teoriassa. Se silta johtaa tuon rotkon yli.

613922.jpg

 

Linnassa oli myös joitain tosi hassujakin asioita, nimittäin tekoluola. Kuningas oli halunnut että yksi käytävä joka yhdisti muutamat huoneet toisiinsa, piti näyttää mahdollisimman paljon luolalta. Ja luolaltahan se näytti, sellaiselta tippukiviluolalta... Ollut ilmeisesti huumorintajuinen tyyppi kun oman tekoluolan on linnan sisään halunnut....

 

Kun sit oltiin linna kierretty niin sinne vesiputoukselle johti sellainen reitti, jonne tietysti mentiin sitten töllistelemään. Ja tässä olisi sitten vähän parempi kuva vesiputouksesta ja sillasta, kun seistään joenvarrella jo melkein.

613929.jpg

 

Nähtiin myös polulla joku hiiri tai sen tapainen. Se ei tuntunut häiriintyvän yhtään vaikka siitä otettiin lähikuvia...

613930.jpg

Hätisteltiin se kuvan oton jälkeen pois polulta, ettei kukaan tallo vahingossa hiirulaisen päälle, kun se ei näyttänyt osoittavan mitään luontaisia pelkoja ihmistä kohtaan...

 

Timo otti jonkin verran videoita sieltä ympäristöstä, mutta se ei ole vielä ehtinyt niitä nettiin laitella. Niin sitten kun ne joskus nettiin saadaan niin laittelen niistä linkit tänne. :)

 

Isä ja Timo osti kummatkin hatut sieltä, isä tyylikkään metsästyslätsän oravapinssillä, Timo hienon lierihatun jonka kanssa se näyttää vähintään mafiosolta... Mut nytpä sitten meillä molemmilla on Timon kaa lierihatut, niin soinnutaan sit hyvin yhteen senkin puolesta kun ulkona yhdessä liikutaan.