Kameramme (se uusi jonka ostin 1,5kk sitten) on viime aikoina alkanut sanomaan, että patterit olisi tyhjät vaikka ne olisi juuri ladatut. Käytännössä samoilla pattereilla pystyy ottamaan jotain 20 kuvaa, jonka jälkeen kamera väittää että ne on tyhjät... Välillä on auttanut kun on ottanut patterit ulos kamerasta, vaihtanut ne päikseen ja yrittänyt uudestaan, mutta yleensä sekään ei auta.

Joten vietiin se maanantaina 23.4 takaisin Media Marktiin (ainakin Saksassa ja itävallassa toimiva elektroniikkaketju), koska kameralla on vuoden takuu. Ne kovasti yritti väittää että vika olisi pattereissa, mut aika outoa jos meidän kaikki 10 akkupatteria olisi hajonnut samaan aikaan, ja kun ne 1,5kk sitten toimi edellisessä kamerassa loistavasti. Lähettävät sen nyt johonkin huoltoon, ja vähän kyl pelätään et ne vaan testaa sitä kertaalleen ja jos se ei sillä kerralla temppuile niin luulevat että se on kunnossa ja lähettävät meille takas.

Mut jos ne sen jopa saa korjattua huollossa ja se vaikuttaisi taas toimivan hyvin, niin vähän mietittiin et pistetään kamera telakalle ja myydään se Huuto.netissä kun tullaan takas Suomeen. Ostaa täältä sit vielä toisenkin kameran, tosin tällä kertaa jonkun hivenen laadukkaamman, Canon tai Nikon. Tuo nykyinen kamerani kun vielä on ihan älyttömän hidas ottamaan kuvia. Joskus se tekee sitä, että se miettii 3-5 sekunttia(!) ennen kuin salamavalo räpsähtää. Yleensä jos haluaa ottaa kuvan, niin sen haluais ottaa sillä hetkellä kun painaa nappulaa. Hevistäkin on aika vaikea ottaa liikekuvia, jos kamerassa on noin kauhean pitkä viive. Järkyttävän surkea kamera. Mut siitä varmaan saa ihan hyvin rahojaan takaisin kun sen myy, kun on vielä niin uusi ja mukamas olevinaan ihan hyvä kamera...


Sit mulla on Nintendo Wiinkin kanssa ongelmia... sniff... pitäisi sekin palauttaa kauppaan takaisin, jotta ne voisi lähettää sen jonnekin Nintendon tehtaalle korjattavaksi. Plaah. Mun ei kyl selkeesti pitäis ostaa yhtikäs mitään elektroniikkaan liittyvää, kun jostain syystä kaikki mitä aina ostan, on jotenkin hajalla. Wii pitäis saada päivitettyä netin kautta ennen kuin vien sen huoltoon, jos se vaikka auttaisi "System files are corrupted"-ongelmaan, mut mistäpäs täältä langattoman netin löydät, kun vielä tarttis sen telkkarinkin siihen päivittelyyn.

Yritettiin jo koululla kertaalleen viime viikolla päivitellä Wiitäni, mutta siellä on sen verran tehokkaat suojaukset, ettei se päästänyt Wiillä nettiin ollenkaan... mut eilen kuultiin et muutamilla hollantilaisilla pojilla, jotka asustelee tässä aika lähellä, on langaton netti asunnossaan, ja sinne kuulemma sopis tulla sitä päivittelemään. Täytyy tänään kun illalla niitä nähdään, niin kysästä koska sinne vois tarkemmin ottaen tulla.

Kyllä sillä Wiillä siis pelata voi ihan hyvin, mut välillä sitä kun yrittää käynnistää niin sit se sanoo vaan et "system files are corrupted", mutta restart on tähän asti auttanut ihan hyvin. Mut lueskelin netistä et onko muilla ollut samaa ongelmaa, niin joillekin sitä samaa tekstiä tulee kesken pelaamisen ja sit on vaan pakko restartata ja menettää kaikki tallentamaton data... et sinäänsä tuo mun Wiin ongelma ei oo mikään paha, mut vähän pelkään jos se siitä pahenee vuosien aikana...? Siinä mielessä haluisin sitä käyttää siellä nintendon tehtaalla ihan vaan kaiken varalta. Toisaalta sit vähän pelottaa, et ehtiikö se tulla takaisin siltä tehdaskäynniltään silloin kun vielä olen täällä Itävallassa. Vai pitäisikö pyytää niitä postittamaan se sieltä tehtaalta suoraan Suomeen tai jotain. Täytyy kysellä kun sitä sinne kauppaan (taas Media Marktiin) takas vie, et kauanko siinä pitäis kestää. Jos se on viikkoja, niin sit ei pitäis olla mitään ongelmaa, mut jos se on kuukausia niin sit on aika huonoo...

Ei oo helppoo... elektroniikkalaitteet tuntuu tosiaan vihaavan mua täällä... :'(

..................


Otetaas vähän aiheesta toiseen, nimittäin kouluuprojektiimme.

Ollaan nyt saatu projektimme jo siihen pisteeseen, että kamera on sijoitettu robotin yläpuolelle ja sen on saatu lähettämään koordinaatit tcp/ip protokollia käyttäen tietokoneelle, joka sitten lähettää datan eteenpäin robotille sarjaportin kautta. Eli enää pitäisi saada robotti ohjelmoitua sillein, että se tajuaisi että ne ovat koordinaatit joihin sen pitäisi liikkua. Ollaan sitä koodia robottiin jo parisen päivää väännetty, mut se on aika hankalaa. Taitaa olla hankalin osuus koko projektissamme, mut eiköhän me tästäkin kyl selvitä. Hankalinta vaan ehkä on se, et robotin ohjelmoimiseen on 3 tosi paksua kirjaa ohjeita, eri käskyjä ja mitä ne tekee. Et lähinnä hankalaa on se et löytää niistä kirjoista sellaisen käskyn mitä tarvitsee. Mut ihan hyvällä mallilla projekti on. Se kai pitäisi tän kuun loppulla saada valmiiksi, mut jos ei saada sitä toimimaan niin ainakin on yritetty. Sit aloitellaan ilmeisesti sitä seuraavaa projektiamme.

Mut kaiken kaikkiaan tälläinen projektimuotoinen opiskelu on kyl tosi hyvä idea, koska ollaan päästy aika helpolla kuitenkin. Ehkä yksi päivä viikossa keskimäärin ollaan tuota projektia tehty ja loppu aika lähinnä lomailtu ja matkailtu. Muilla on kauheasti vaan koulua ja läksyjä ja kaikkee sellaista normaalia koulujuttua. Ja täällä tunnitkin saattaa olla tosi myöhään, eilenkin osalla vaihtareista oli joku kurssi, joka alkoi kahdeksalta illalla ja kesti kymmeneen... ihan älytöntä. Ja sit kun täällä ei oikein tunneta käsitettä välitunti, niin tunneilla istuminen voi olla aika tylsää. Olen toisin sanoen oikein ilonen, että meillä on nää projektit tehtävänä, ja suosittelen niitä kyllä muillekin itävaltaan aikoville, jahka sen aika koittaa.

....................

Loppukevennyksenä elukoita. Ensimmäisenä on vuokraisäntien toinen kissa. Pitäisi joskus kysellä mitkä noiden nimet on.. Kummatkin kissat kuitenkin ovat isompia kuin Hevi...

542048.jpg

Sitten takapihallamme olevaan aitaukseen oli yks kesäpäivä ilmestynyt kaneja, jotka yleensä asustelee isäntien autotallissa. Mut aina välillä ne tuo niitä tuohon piha-aitaukseen jalottelemaan ja syömään tuoretta ruohoa.

542046.jpg

Vuoraisännät vaan kaiketi joutuu vahtimaan niitä koko ajan kun ne ovat ulkoaitauksessa, koska täällä näkyy aika paljon haukkoja taivalla, niin kanista saattaa helposti tulla haukan päivällinen... on niillä sellainen verkko siinä aitauksen päällä jonka pitäisi ainakin häiritä haukkoja.

542047.jpg

Mut nytpä jatketaan robootin kanssa temppuilua. Meillä on täällä toinen proffista ihmettelemässä meidän kanssa et miksi ei yhteys toimi robootin ja tietsikan välillä... ehkä me tästä vähän viisastutaan lopulta. Toivottavasti.