Lähdettiin seuraavana päivänä (huvipuistosta yhä uupuneina) ajelemaan kohti Saksaa. Kuskinamme oli paikallinen kaverimme, Tristan, jonka autolla köröteltiin Münchenin lähistöllä oleviin autokauppoihin. Ja Tristan myös puhuu ja ymmärtää saksaa aikasta paljon paremmin kuin me, joten ei pitäisi tulla kommunikointiongelmiakaan.

581323.jpg

Hevikin nautti matkasta...

581318.jpg

Ekaan autokauppaan päästyämme selvisi, että auto oli jo myyty, mutta eivät olleet vielä ehtineet poistaa netistä myynti-ilmoitusta... Noh, sitten lähdettiin köröttelemään seuraavaan autokauppaan missä piti olla lupaava yksilö.

581320.jpg

Kyseinen auto oli vähän huonossa kunnossa ulkoisesti, oli muutama klommo pellissä, naarmuja ja ruostettakin joissain paikoissa. Mutta teknisesti auton piti ilmeisesti olla kuitenkin ihan ok, vaikkei myyjä suostunutkaan koeajoon... Koska oli perjantai, niin tietysti vakuutusvirastot ja kilpipajat olivat menneet vähän ajoissa kiinni, joten ei olisi mitenkään saatu sitä autoa enää tänään, mutta että maanantaina päästäisi koeajolle ja ne hoitaisivat myös kaikki vakuutusjutut jne, että meidän ei tarttisi kuin odotella ja juoda kahvia toimistossa. Hintaa autolla oli alunperin 3500€, mutta pienen tinkimisen jälkeen hinnaksi olisi jäänyt 3200€. Pudjektimme oli 3000€, joten vähän olisi mennyt yli pudjektista...

Mukaan tosin olisi tullut myös talvirenkaat, mutta meikäläisen mielestä ne on pelkästään turhat ja tilaavievät. Voi nimittäin olla että sitten kun täältä ollaan Suomeen takas tulossa, voisi takakonttiin olla tarpeen mahduttaa jotain muutakin kuin 4 rengasta...

Noh, ajateltiin että pakkopa kai tuo auto on ottaa, voihan ne renkaat myydä vielä ennen Suomeen lähtöä. Se kuitenkin oli vuoden uudempi kuin mitä aikaisemmat autot joita ollaan töllistelty, että olisi sillä enemmän jälleenmyyntiarvoakin sit Suomessa.

Koska ei kuitenkaan perjantaina voitu enää asialle tehdä mitään, meidän olisi kuitenkin pakko tulla maanantaina uudestaan hakemaan autoa että saadaan vakuutuksetkin kuntoon ja auto siirtokilpiin. Joten lähdettiin sitten köröttelemään takaisin kohti Itävaltaa.

Matkan varrella oli vielä yksi mahdollinen autokauppa, jossa ajateltiin pistäytyä ihan vain vilkaisemassa minkäslainen auto siellä olisi tarjolla. Siitä autosta ei ole kuvaa valitettavasti, mutta se oli sellainen tosi tummansininen BMW, täysin samanlainen kuin tuo musta auto tuossa yläpuolella. Saman ikäinenkin jopa. Mutta hintalappu sanoi 3500€, joten reilusti yli pudjektista taas. Mutta päätettiin käydä vilkaisemassa kun se matkan varrella kerta on.

Kun sitten päästiin sinne autokauppaan, niin se auto oli ulkoisesti paljon paremmassa kunnossa kuin se edellinen, ainoastaan takakontin alareunassa oli jotain pintaruostetta, mutta muuten auto oli oikein hyvässä kunnossa. Ei päästy testiajolle koska auto oli parkkeerattu niin tiukkaan pihan perälle ja edessä oli niin paljon autoja, että sen ulossaamiseen sieltä olisi kestänyt vaikka kuinka kauan. Kun sitten sanottiin myyjälle että muuten hyvä auto, mutta hinta on aika korkee niin se sanoi suoraan että "noh, saatte sen 3000 eurolla." Yritettiin edelleen näytellä tosi nyrpeetä naamaa, mutta todellisuudessa oltiin tosi tyytyväisiä moiseen. Paljon paremmassa kunnossa oleva auto halvemmalla, miksipä ei.

Mutta taas, koska vakuutusputiikit olivat jo kiinni, eipä sitä sieltä olisi enää mitenkään saatu perjantain aikana ostettua, joten pakko olisi kuitenkin tulla maanantaina takaisin. Myyjä lupasi sen maanantaihin mennessä kaivaa sieltä pihan perältä ja sitten voi ajella koeajonkin. Myös vakuutuspaperit 3 kuukaudelle lupasivat hoitaa meidän puolesta... joten, sovittiin sitten että ostetaan se auto mikäli se koeajonkin jälkeen vaikuttaa hyvältä. :)

Eli maanantaina käydään hakemassa auto. Tai Timo lähtee, en tiedä mitä mä välttämättä siellä teen.. Junamatkakin on aika pitkä ja mulla on illalla saksan tunnit, ja siivotakkin pitäisi niin...en taida lähteä mukaan. Ehdinpä sitä autoa töllistellä vielä myöhemminkin. :)