Perjantaina 9.3.2007 päästiin Timon kanssa alkuun uuden kameran kanssa. Sen ohjaamiseen tarvittava tietokoneohelma on huomattavasti helppokäyttöisempi kuin mitä se Cognexin softa oli. Vaikkei meillä ollut ohjekirjaa kyseisen version käytöstä (ainoastaan 3-vuotta vanhemman version) päästiin kuitenkin aika hyvin kärryille sen toiminnasta samantien. Löydettiin netistä sillekin ohjelmalle oma ohjekirjansa, joten varmaan se tulostellaan maanantaina.

Perjantai iltana olikin vuorossa sitten juhlat yhdelle Korealaiselle tytölle, Heeuinille. Sillä oli synttärit pari viikkoa sitten, silloin orientaatioviikon alussa. Se ei kuitenkaan tullut maininneeksi siitä silloin, joten kuultiin siitä vasta viime viikolla kun Heeuni mainitsi asiasta ohimennen. Olimme kaikki järkyttyneitä kun se ei ollut kertonut, täytti vieläpä pyöreitä vuosia, tasan 20. Korealaisittain laiskettuna se kuulemma täytti jo 21. Ne laskee aina sitä vuotta, mones on menossa. Eli kun lapsi syntyy, se on heti 1-vuotias, eli ekaa vuottaan elävä.

Me muut vaihtarit sit keksittiinkin järjestää sille synttärit, 2 viikkoa ja 2 päivää myöhässä. Oli kerrottu että kyseessä on mukamas meksikolaisten järjestämät meksiko-kekkerit, eikä sillä ollut aavistustakaan mitä on tapahtumassa kun se astui pimeään huoneeseen jossa me muut sitten odotettiin ilmapallokasan kanssa ja huudettiin "Surprice!". Heeuni oli todella liikuttunut, eikä saanut moneen minuttiin sanottua mitään, pyyhki vain kyyneliä ja hoki kuinka ihania ihmisiä me ollaan.

Meillä oli myös "kakku", mikä oli valmiina kaupasta ostettu suklaakääretorttu, johon iskettiin päälle 20 kynttilää. Kakku näytti lähinnä siililtä kun kynttilöitä oli aika tiheästi.

En ole itekkään koskaan ollut mukana yllätysjuhlissa, joten oli ihan mukava kokemus senkin puolesta. Ja oli hyvä pitää ne juhlat todella myöhässä, eihän se olisi mikään yllätys jos ne syntymäpäivänä pitäisi, silloin sankari saattaisi vaikka aavistaa jotain... :)