Pari suomalaista, Tuija ja Markus (juurikin samainen Markus joka meidän kanssa sitä autoa oli yrittämässä ostaa), lähtee takaisin Suomeen ensi torstaina, joten mentiin sitten lauantaina grillaamaan jokeen. Kyllä, jokeen ihan kirjaimellisesti. Dornbirnin läpi virtaa joki, joka on aika kuiva ajoittain, kun vuorilta ei niin kauheasti enää lumet sula ja muutenkaan kun ei ole satanut pitkään aikaan. Täällä sitten paikallisilla on tapana ottaa aurinkoa joen kuivahtaneella pohjalla, uittaa koiria ja kalastaa, iltaisin siellä alkaa olemaan grillaajia jos jonkinmoisia. Osa istuskelee muuten vaan nuotion ympärillä, osa grillaa ja osa juhlii. Monikäyttöinen joki. Tässäpä kuva hahmottamaan tilannetta:


537393.jpg

537391.jpg

ja tässä sitten on lähtevä pariskunta, Tuija ja Markus, nauttivat grillin antimista pahvilevyn päällä istuskellen...

537395.jpg

Oli ihan rattoisaa grillailla joessa, suunniteltiin menevämme vielä joskus toistekin sinne. Täällä on makkaravalikoimatkin vähintäänkin yhtä hyvät kuin Suomessa. Täältä tosin taitaa puuttua sellaiset jauhomakkarat, mitä Suomessa on, niitä missä on lihan kaltaisia ainesosia 70%...

..............


Seuraavaksi taidan yleisesti hehkuttaa vähän säätilaa täällä. On meinaan ollut jo parisen viikkoa melkein joka päivä yli 20 astetta lämmintä... Tänäänkin kun käveltiin kaupoille, oli yhden kaupan katolla lämpömittari missä oli lukemat +24! Tosin epäiltiin et mittari saattoi hieman valehdella, koska ei se ihan niin helteiseltä kuitenkaan tuntunut, mutta jotain +20-22 saattoi hyvinkin olla.

Keskustassa oli 19.-21.4 käsityöläismarkkinat, nimenomaan keramiikka-markkinat. Käytiin siellä pällistelemässä vähän paikallisia keraamitaitelijoita ja niiden tekosia, ja tarttuipa matkaan sitten iso korppipatsas. Ompahan jotain ainakin lähellä tuotettua käsityötä viemiseksi Suomeen. :)

Sitten vielä yksi yleinen fakta mikä juolahti mieleeni, nimittäin posti. Onnittelukirjeet/-kortit joita sain Suomesta viikon aikana tulivat kaikki perille 3:ssa postin kantopäivässä. Suomessahan kestää 2 kantopäivää saada posti, joten eipä jää kauheasti jälkeen kortit vaikka tänne asti kulkevat. Yllättävän nopeasti suorastaan postit tulee..