Noniin, viimeinkin sain tartuttua kameraan ja räpsittyä kuvia joita on pitänyt räpsiä jo niin pitkään.

Eli aloitetaanpas sitten aikajärjestyksessä, vanhimmasta uusimpaan. Ensimmäisenä maailman söpöimmät ja samalla yököttävimmät villasukat, jotka nimesin My Little Pony-sukiksi. Tehty Novitan Seiskaveikasta.

1346303.jpg

Sukat taisivat valmistua jo...lokakuussa 2007...? Tai marraskuussa...? Jotain niitä aikoja kuitenkin. Toisessa sukassa on pääkalloja ja sydämia ja toisessa pelkkiä sydämiä (olin laiska enkä jaksanut turata tuota pääkallokuosia enää toiseenkin sukkaan).

Sen jälkeen aloitinkin väkertelemään Novitan Huopasesta kettua! Otin kauheasti kuvia tekovaiheestakin, mutta en löydä niitä nyt mistään...  Mutta tälläinen siitä kuitenkin tuli lopulta.

1346282.jpg

Ja lähikuvaa naamasta ja tassuista

1346268.jpg

1346277.jpg

Kirjailin kaikkiin käpäliin tuollaiset mustat viivat varpaidenväleiksi. :)

Ohjeet tähän kettuun keksin ihan omasta päästäni. Löysin joskus syksyllä googlettamalla käsityöblogin jossa oli huovutettu pupuja valkoisesta huopasesta, mutta puput kuulosti mielessäni niin tylsiltä että päätin viedä ajatuksen seuraavalle tasolle ja niinpä ideaksi muodostui kettu (johtuen suuresti myös vaihtoehtoina olevista väreistä). Täytyy laittaa linkki siitä pupu-ohjeesta jos sen vielä jostain löydän. Tai jos joku lukija sattuu sen tietämään niin kommentoida sopii. :) Perusideana oli tehdä ikäänkuin kaksi palloa päällekäin, sisään vanua ja raajat kiinni ja pesukoneeseen. Vielä loppuposeeraus:

1346274.jpg

Ketun valmistumisen jälkeen taisinkin aloittaa boleron tekon Novitan Teddy-langasta, jonka ohjeen sovelsin Nice Factorin hihatin-ohjeesta. Kyseinen hihatin eli bolero odottelee vieläkin lankojen päättelyä... muuten se taitaa olla valmis. En ole oikein tyytyväinen toiseen hihaan mutta en tiedä jaksanko purkaakkaan.

Kuvat on vähän sumeita kun en viitsinyt käyttää salamaa, mutta kyllä niistä idea selviää.

1346602.jpg

1346589.jpg

Jokainen raita on 5 kerrosta pitkä. Ja itseasiassa kapein kohta tuossa bolerossa ei ole hihansuu, vaan tuo toinen musta raita hihansuusta alkaen. Tuossa on siis tarkoituksella niin pitkät hihat että ranteen kapein kohta on sunnilleen siinä toisen mustan raidan kohdalla. Eli hihat ovat tohon peukalon tyveen asti tms...

Tuo on myös neulottu yhtenä kappaleena, eli aloitettu toisesta hihansuusta, sitten putki "halkaistu" ja jatkettu tasoneuleena. Sitten kun selkäkappale oli sopivan pituinen, takaisin putkeksi ja toinen hiha olkapäästä rannetta kohti. Selkäkappaleen reunoihin tein 5 silmukallista helmineuletta kumpaankin reunoihin käpertymistä estämään.

Tässä vielä loppuposeeraus. ;) Itseasiassa tuosta bolerosta tuli aika kiva, pitääkin päätellä langat pikimmiten...

1346634.jpg


Kuvassa näkyy myös Novitan Teddystä tekemäni korvaläpällinen kissapipo. Ohjeen siihen koostin monen eri ohjeen pohjalta. Korvaläpällistä teddypiponohjetta en keksinyt, joten sovelsin siihen jotain seiskaveikka-korvaläppäpipon ohjetta ja korvien osalta jonkun toisen kissapipon ohjetta. Ihan kiva siitä tuli kuitenkin. :)

 

Sitten taisinkin väkerrellä tässä vaiheessa miekkoselleni sukkia. Tai ainakin yrittää... Kunnianhimoisena halusin tehdä oikein hienot moniväriset kirjoneuleet sukkaan ja niin teinkin.

1346297.jpg

...tosin vain yhden sukan koska tuo kirjoneule kiristi tuota jalkapöydön kohtaa niin paljon ettei se enää mahtunut miekkosen jalkaan lankojen päättelemisen jälkeen. Voi pylly sanon minä. Tässä vielä lähikuvaa väkerryksestä.

1346293.jpg

Lyhensin sitten sukkaa sen verran että siitä tuli sittenkin meikäläiselle sopiva. Nyt minulla on sitten yksi violetti pirusukka... harva pystyy tähän! ;)

Tästä ikävästä takapakista tympääntyneenä päätin sitten tehdä miekkoselle kuitenkin jotain, ja niinpä aloitin tekemään sille kynsikkäitä (pakotin sen haluamaan sellaiset) ja näitä väsäilin uuden vuoden tienoolla, eli ne valmistui ehkä joskus tammikuussa lopulta.

1346579.jpg

...näidenkään teko nyt ei ihan mallikkaasti mennyt. Olen tosi laiska noudattamaan mitään ohjeita ja ajattelen helposti että "No ei nyt yhdet kynsikkäät niin vaikeet voi olla!" ja lopputuloksen kärsin sitten urheasti. Lankana on edelleen Novitan seiskaveikka. Ekalla yrityksellä nimittäin loin alkuun 40 silmukkaa, mutta sehän kiristi niin paljon miekkosen kättä ettei siitä tullut mitään. Niinpä purin sen sitten ja loin 48 silmukkaa sillä tuloksella että se taas oli aivan liian iso. Kolmannella kerralla kokeilin siitä välistä ja niin 44 aloitussilmukkaa takasi täydellisen lopputuloksen.

1346609.jpg

Tästä innostuneena päätin sitten tehdä itsellenikin lapaset, kun oli jotain tuollaista tekokuitulankaa jäänyt jäljelle. Olen ostanut sen joskus Anttilasta, tuollaista aika ihanan pehmeää tekokuitulankaa. Suurinosa oli sellaisia vauva-sävyjä, mut löytyy sieltä vähän tummempiakin sävyjä onneksi.

Kunnianhimoisesti sitten päätin yrittää tehdä palmikko-lapasia peukalokiilalla. Siinä vaiheessa kun kiila oli valmis niin se näytti sisäpuolelta oikein hienolta...

1346307.jpg

...mutta toiselta puolelta näki ettei palmikot ole yhtään keskellä!

1346308.jpg

Joten nämä lapasen alut taitaa mennä purkuun... olisi pitänyt laittaa pari-kolme silmukkaa enemmän tuohon peukalokiilan ja palmikon reunan väliin niin palmikot olis olleet hienosti keskellä kämmenselkää. Mulla on tuota samaa lankaa myös valkoisena niin taidan tehdä jotkut kivat kirjavat lapaset kuitenkin.

Tässä vaiheessa elämääni, eli joskus helmikuussa, päätin yrittää uudestaan villasukkien tekemistä miekkoselle. Sillä on tosi korkea jalkapöytä ja sen takia jouduin purkamaan sen monta kertaa ennen kuin sain siitä sopivan. Parhaiten ongelmaan auttoi se, että teinkin koko sukan yläpinnan joustinneuletta, joka toimii kuin magic kondoomi - puristaen parhaasta paikasta. ;)

1346567.jpg

Ja kas kuinka istuva jalkapöytä!

Tulihan tässä syksyn ja vuoden vaihteessa myös maalailtua ja sain valmiiksi myös ison sisustustaulun olkkariin jonka tarkoitus oli mätchätä olkkarin verhoihin. Mutta jostain syystä kamera vääristää taulun sävyjä tosi paljon. Oikeasti siis nuo siniset kohdat pitäisi olla violetteja! Miksei se vääristä yhtä paljon taustalla näkyvien verhojen sävyä...?

1346285.jpg

Sitten iski töppösinnostus.

Äidilläni oli joskus silloin kun olin pieni ja oltiin mökillä niin tälläiset ruututöppöset mökkitöppösinä. Niin nyt sit ajattelin kaivaa niiden ohjeen netistä ja kas, löytyikin lopulta täältä. Ohjeet vaan olivat sen verran epämääräiset ettei niissä kauheen tarkasti kerrottu puikkojen paksuutta saati langan paksuutta. Joten päätin tehdä mallitöppösen. Kaksinkertaista Seiskaveikkaa, 2,5 tai 3 puikoilla, 13 aloitussilmukalla.

1346620.jpg

Harsin töppösen kokoon ja totesin että aivan liian pieni. Niinpä aloitin sitten tekemään isompia, tällä kertaa 16 aloitussilmukoilla. Tälläiseltä näyttää ennen kokoon ompelemista...

1346291.jpg

... ja tälläiseltä valmiina.

1346299.jpg


Ompelin ne mustalla seiskaveikalla kokoon ja tein tuollaisen mustan kukkasenkin tuohon koristeeksi vähän ryhdistämään ällösöpöjä värejä. :) Teen niitä vielä muutaman lisää... Toinen töppönen on vielä ompelematta kokoon, täytyy se tässä joku päivä tehdä myös valmiiksi.

Miehenkin töppösiä jo aloitin, niitä teen nyt 19 aloitussilmukalla ja myös miehen toivomuksesta aika paljon miehekkäämmillä väreilläkin... Kaksinkertaista seiskaveikkaa edelleen.

1346300.jpg

Keväällä tuli tässä myös saatua valmiiksi yksi puhdetyö öljyvärimaalauskurssillakin, nimittäin vihreä chili-taulu jolla ei toistaiseksi ole mitään paikkaa vielä mihin sen voisi laittaa... ehkä tuonne limenvihreään eteiseen ulko-oven yläpuolelle...

1346324.jpg

Ja taas värit vääristää...! Sininen on siis violettia, erittäin sellaista lämmintä violettia, saman sävyistä suunnilleen kuin tuo matto jonka päällä olen kuvannut aiemmin villasukkiakin. Ja lisäksi tuo kiiltää todella kummallisesti, näyttää melkeinpä raidalliselta. Ei se oikeasti noin kummallinen ole! ;)

Noniin. Siinä oli kuvia! Huhhuh.

Ehkäpä jatkossa voisin yrittää päivittää kuvia blogiin sitä mukaa kun töitä valmistuu...