Olemme vakuutettuja viimeistä päivää. Ollaan oltu täällä Uuden insinööriliiton tarjoamilla vakuutuksilla, joka on 3 kuukauden matkoille maksimissaan. Jos on pidempään reissussa, niin vakuutusta on mahdollisuus sitten jatkaa "edullisesti" ja "helposti"... ainakin pystyi ennen kuin tuli uusi insinööriliitto ja uudet säännöt ja uudet byrokratiat.

Uusi IOL nimittäin tilaa ne vakuutukset Pohjolalta ja nyt kun sitten kyseltiin sieltä sähköpostilla että voisikos sitä jatkoa saada tähän vakuutukseen, niin eipä se enää niin yksinkertaista ollutkaan. Meidän olisi pitänyt maksaa vakuutusmaksuja jo siltä ajalta kun ollaan oltu täällä ja sitten siihen päälle maksut siitä ajasta jolla halutaan sitä jatkaa. Eli käytännössä se olisi tullut maksamaan noin 300€ että saa matkavakuutukselle jatkoa kahdeksi kuukaudeksi. Älytöntä! Ilmainen matkavakuutus lakkasi heti olemasta ilmainen jos olisi halunnut jatkaa sitä.

Pari kesää sitten kun Timo oli silloin Saksassa tekemässä työharjoittelua, niin ne olivat hommanneet vaan jatkoa sille insinööriliiton tarjoamalle matkavakuutukselle ja se oli maksanut muutaman kympin muutamaksi kuukaudeksi. Nyt hinta on noussut kymmenkertaiseksi. Joten taidetaan vaan toivoa sormet ristissä ettei mitään pahempia juttuja satu...

Lämpimät terveiset Pohjolalle ja Uudelle insinööriliitolle, on ilo kuulua joukkoonne.