No nyt on kirjoitettu kasa byrokratian vaatimia lomakkeita rahan anomista varten.

Jyväskylän AMK:n lomake 'ulkomaille opiskelemaan lähteville' ja kaksisivuinen 'todistus tutkintoon kuuluvasta ulkomaan suoritusjaksosta' suomeksi ja englanniksi (kumpikin 2 sivua), jotka ovat liitteitä Kelalle menevälle 'opintotuen olosuhdemuutosilmoituslomakkeelle', jossa myöskin on kaksi sivua. Lisäksi myös 'sopimus Erasmus-apurahan vastaanottamisesta' sekä kaksisivuinen 'JAMKin ulkomaan opiskelun rahoitusselvitys / anomus koulutusyksikön tuesta'.

Eli yhteensä tuollaiset mukavat 9 sivua lomakkeita täytetty, mikäli laskin ne oikein. Huomenna vien meidän molemmat paperit koululle.

Itävallasta laittoivat myös tänään postia, jossa meidän piti sähköisesti vielä täyttää yksi lomake, johon merkkasimme tietoja saapumisestamme eli minä päivänä tarvitsemme asunnon. Eli kerroimme minä päivänä, mille kentälle ja mihin aikoihin laskeudutaan näin niin kuin käytännössä. He sieltä sitten etsivät meille sopivimmat kulkuyhteydet, eli käytännössä juna-aikataulut ja ilmoittavat ne meille sitten etukäteen. Ei tartte sit meidän siellä Zurichin lentokentän alapuolella olevalla rautatieasemalla etsiä oikeaa junaa ja raidetta. Ihan kivaa palvelua. Tulevat myös noutamaan meidät sitten Dornbirnin juna-asemalta kun sinne sit lopulta saavutaan ja vievät meidät sit asemalta asunnollemme ja antavat avaimet jne. Jännittävää.

Keksittiin ovelasti suunnitelma myös muuttomme osittaiseen helpottamiseen: myin pyykkikoneen jo (teoriassa). Eli sit kun ei enää tarvita, kärrätään se tuohon muutaman sadan metrin päähän kavereille. Säästyypähän sen uudelleen roudaamiselta sit kun takas Suomeen tullaan. Voipi ostaa uuden sitten. Kätevää. Ja jos varastokoppi jostain vuokrataan niin ei suotta vie niin paljoa tilaa sit nuo kodinkoneet siellä. Muutenkin sitä tavaraa ihan kiitettävästi on....