Ilmoittauduttiin tänään lyhyille, n. viikon kestäville lyhytkursseille Itävaltaan. Tai itseasiassa Timo ilmoitti myös minut, kun en itse pystynyt siihen yhdeksältä tänä aamuna koska olin poistattamassa tikkejä arvauskeskuksessa.

Vain kahdelle kurssille pystyi hakemaan, joten seuraavassa listassa on listattuna 4 toivomusta, joista numerot 3-4 ovat varavalintoja, mikäli 1 tai 2 on täys.

1. Choice: "Game Theory and Strategic Thinking" (Jonkinlaista stategioiden soveltamista erilaisiin peleihin ja kuinka siinä onnistuupi, tai jotain sellaista. Vaikuttaa kiinnostavalta.)

2. Choice: "An interdisciplinary approach to photography" (Kurssi koostuu lyhyistä kuvien analysoinnin yms siihen liittyvistä luennoista sekä valokuvauksesta. Kurssille pitäis olla oma kamera, saan sellaisen lainattua yhdeltä paikalliselta kaverilta)

3. Choice: "Alternate Currency and Value Systems"  (Mitä jos rahaa ei olisikaan? Mitä voisi kehittää tilalle? Kuinka se onnistuisi nyky-yhteiskunnassa ja mitä hyviä ja huonoja puolia sillä olisi. Jonkinlaisia keskusteluja ja luentoja aiheeseen liittyen. Kuulosti hassulta.)

4. Choice: "Natural hazard Management" (Luentoja ja keskusteluja aiheesta, kuinka luonnon katastrofeja voitaisiin hallita ja ennustaa, ja kuinka niistä voitaisiin varoittaa ihmisiä. Teknisiä sovellutuksia jne. Maantietoa oikeastaan. Erittäin kiinnostavaa.)

Ilmoitukseni on otettu vastaan ja sitä käsitellään. Kai se joskus sit selviää et mille noista mahtoi päästä. Ja pääsiinkö samoille. Timpan toivomuslista näytti samalta kuin omani, mut sillä oli yks toive enempi.

Kaikki kyselee kauheasti nykyisin et "onko jo matkakuumetta?" ...ja täytyy kyl sanoa et ei vielä. Yleensä matkakuume on iskenyt vasta aika viimetipassa. Jotenkin siihen tuntuu olevan vielä niin pitkä aika, ettei tässä vielä tunnu siltä et kohta olis lähtö. Matkakuumetta tulee varmaan sit kun aletaan tosissaan kämppää tyhjentään ja miettimään et mitä kaikkee sitä pitäisi vielä ottaa huomioon ja ennen kaikkea, mitä kaikkea sitä ottaa mukaansa! Rinkka olis lähdössä matkaan, et sen verran voi elämää sulloa mukaansa täältä kotoa. Huhhuh. Valokuvia ainakin vois ottaa matkaansa jonkin verran. Niitä voisi laittaa seinille muistuttamaan ystävistään. :)

Käytiin roninmäessä pyörähtämässä yhdessä vaihtarien soluasunnossa, ja ne olivat päällystäneet kaikki yhteisten tilojen seinät (iso eteinen + keittiö + käytävä niiden välillä) mustavalkoisilla, tulostetuilla A4-kokoisilla kuvilla kavereistaan. Olivat ilmeisesti täällä Suomessa otettuja kuvia ainakin suuremmaksi osaksi, mutta ihan hauska idea sinäänsä. Koko asunto oli kuin yksi iso valokuvakehys. Niitä oli ihan hauska katsellakin, kun lattiasta kattoon oli kuvia.

 

Niin ja vielä rahasta. Kyllä lomakkeiden täyttelystä ihan hyvän tuntipalkan sai: 1040€ avustusta kummallekin. Se riittää matkakuluihin ja vuokraankin lähes koko kesän ajaksi. :) Päälle tulee vielä opintotuki ja korotettu asumislisä (max. 210€/kk). Et ei lopulta tartte maksella sit ite kuin ruuat ja tietty sit siellä kertyvät matkakulut kun reissaillaan ympäri Eurooppaa. Sinäänsä jännää et eläminen on melkein halvempaa siellä kuin Suomessa, kun vuokraan menee vähemmän rahaa. Ruoka ja matkustaminen on myös siellä halvempaa kuin täällä. Tosin sähkö on jostain syystä kuulemma käsittämättömän kallista. Mut se selvinnee sit siellä.