...eli Welt Gymnastrada (tai joku sellainen) on ollut tämän viikon täällä Dornbirnissä ja myös muissa lähikaupungeissa. Katukuvaa koristaa riemunkirjaviin tuulipukuihin sonnustatuneet jumppaajat. Täällä on todella monesta maasta tullut jumppaajia, ja eilen kuultiin että nyt ne ovat viimeisten päivien aikana päättäneet alkaa vaihtelemaan asusteita keskenään. Eli se, että joku tulee vastaan saksan lipun värisessä tuulipuvussa ei tarkoita enää sitä jumppari oikeasti olisi saksalainen. Alkuviikosta se vielä tarkoitti sitä, mutta enää ei voi olla varma enää mistään.

Päätyipä täällä kuulemma paikallislehteenkin oikein artikkeli siitä, kun suomalainen ja saksalainen tyttö päättivät vaihtaa kaikki vaatteensa, siis aivan kaiken päikseen, keskellä väkijoukkoa... Ja sitten lehteen oli kuulemma myös haastateltu silminnäkijöitä ja joku mies oli sitten kommentoinut tilannetta "Melkein pudotin bratwurstini."

Noh, kuitenkin, kaiken kaikkiaan tää touhu on täällä sujunut yllättävän hyvin. Kaaosta ei oikeastaan ole kuin siellä jumppa-paikalla, eli Messe-messukeskuksella. Siellä on vähän hankalaa liikkua autolla. Tämän viikon melkein kaikki bussit on olleet ilmaisia ja niitä on mennyt tavallista tiheämmin, eli ihmiset mielummin sitten ajaa bussilla kuin käyttävät omaa autoaan, ja se kai ilmaisissa busseissa vähän pointti on ollutkin. Mutta katukuvasta ei oikeastaan edes huomaa, siis muuten kuin räikeistä tuulipuvuista, että koko seudun väkiluku on tuplaantunut.

....

Torstaina oli sweitsin puolella (eli noin 5-10km päässä täältä) Suomen kisakylässä suomi-bileet, jonne me saatiin oikein suomen lähetystöstä kutsu. Tai siis se kutsu oli kaikille tuolla koulussa opiskeleville suomalaisille vaihto-opiskelijoille, mutta kaikki muut suomalaiset ovat jo lähteneet kotiinsa eikä jäljellä ollut kuin me. Noh, mentiin sitten bussilla sinne bilepaikalle, ja täytyy kyl myöntää että oli harvinaisen tylsät suomibileet. Oli siellä suomenlippuja ripoteltu koristeeksi seinille ja kylteissäkin luki "ruuat","juomat" ja "vessa" myös ihan suomeksi. Mutta siihenpä se sitten jäikin se suomalaisuus. Siellä pauhasi saksalainen humppa- ja iskelmämusiikki koko illan ja välijuonnotkin tuli pelkällä saksankielellä. Oltiin siellä ehkä tunti tai puoltoista ja lähdettiin takas Dornbirniin. Odotettiin jotain hivenen enemmän suomalaista kuitenkin.