Innsbruck

Keskiviikkona 14.3 oli kulunut tasan kuukausi nyt siitä kun tultiin tänne. Eipä voi muuta sanoa kuin että todella nopeasti on aika kulunut ja ainakin tähän asti kaikki on ollut todella mukavaa ja olen oikein onnellinen siitä, että tuli nähtyä kaikki se vaiva jotta tänne pääsi. Muuttorumbastkin tuntuu olevan jo ikuisuus aikaa, hyvä että edes muistaa moista.

Kuitenkin, keskiviikkona tuli tehtyä muutakin kuin vain fiilisteltyä, nimittäin lähdettiin käymään Innsbruckissa. Dornbirnistä junalla matkaa oli jotain noin 180 km, ja täytyy kyl todeta et täkäläiset osaavat ainakin tunneleita. Suomen pisin tunneli tuntui aika lyhyeltä verrattuna tuossa matkan varrella olleisiin. Yhdessäkin tunnelissa istuskeltiin minuuttikaupalla, varmaan 4-5 min ainakin.

Eipä myö varsinaisesti mitään kummempaa siellä tehty, kunhan käveltiin ja katseltiin. Riikalta lainaan saatu Austria-kirjasta oli kivasti hyötyä, nimittäin siellä oli sellainen kaupunkikierros-ohje, jota seuraamalla nähtiin oleellisimmat nähtävyydet ja vähän informaatiota yleisestikin. Muutama kuva vanhasta kaupungista.

453218.jpg

453221.jpg

453224.jpg

Tuo kirkko näytti aika vaatimattomalta ulkoapäin, mutta opaskirjamme väitti sitä käymisen arvoiseksi paikaksi, niin poikkeiltiin siellä sitten vuorotellen (koska koiria ei saanut viedä sisälle niin toinen meistä odotteli sillävälin Hevin kanssa ulkona). Oli todellakin käymisen arvoinen paikka, ihan uskomattoman hienosti koristeltu ja maalattu paikka. Muutama kuva sisältäkin.

453226.jpg

453228.jpg

Kirkolta kirja käski meidän mennä vähän matkan päässä sijaitsevaa vanhaan puistoon, mikä ei myöskään ollut pässimmän näköinen paikka.

453164.jpg

Nähtiin myös eka oravakin, niitä ei ole täällä Dornbirnissä näkynty vielä ainuttakaan. Johtunee tiheästä kissapopulaatiosta ja käpypuiden vähyydestä.

Oli todella ihanan lämmin ja aurinkoinen päivä ja auringossa tuli suorastaan hiki jos takki oli päällä. Paikalliset tosin tuli silti edelleen vastaan untuvatakkien kanssa... hulluja ovat. Lämmin päivä vaati tehokkaan nestetankkauksen, tässä menossa Hevin juomatuokio.

453169.jpg

Tässä myös pari kuvaa keskustan alueelta. Innsbruck oli mielestäni todella kaunis kaupunki, myös muualtakin kuin vanhasta kaupungista. Siellä oli kaikki talot oikeastaan hyvin vanhoja ja myös hyvin pidettyjä, koska edelleen olivat pystyssä. Innsbrucissa oli myös IKEA keskustan laitamilla, mut ei sentään sinne menty...

453178.jpg

453184.jpg

453174.jpg

453176.jpg

Keskustassa pyörimisen jälkeen käveltiin sitten keskustan laitamille yhdelle linnalle, joka oli valjastettu museoksi. Ei tosin menty sisälle, kun kello oli jo niin paljon ettei olisi ehditty muuta kuin juosta se läpi ja se hupi olisi maksanut noin nelisen euroa.

453205.jpg

453209.jpg

453211.jpg

Täytyy joku toinen kerta paremmalla ajalla mennä sinne, vaikutti ihan komealta paikalta, ainakin ulkoa päin. Pyörittiin siinä piha-alueella sen sijaan, ja sekin varmasti näyttää komealta myöhemmin kesällä kun puihin on tullut lehtiä.

Siellä oli myös erilaisia lintuja vapaana sillä alueella, mm. sorsia joita Hevi olisi halunnut hirveästi jahdata. Sen lisäksi oli muitakin vähän eksoottisempia, esim riikinkukkoja ja austraalialaisia mustia joutsenia. Ne oli komian näköisiä elukoita.

453215.jpg

453217.jpg

Tultiin sieltä sitten ratikalla takaisin keskustaan ja kävästiin yhdessä ostoskeskuksessa pyörimässä kunnes juna lähti taas takaisin kohti Dornbirniä. Kävästiin ostamassa kevyet makuupussit ja makuualustat, sillä ollaan perjantaina lähdössä lähikaupunkiin yhdelle mökille viettämään Suomi-iltaa. Niistä lisää torstain höpinässä.