Ensimmäinen koulupäivä on ohi.

Aika paljonhan täällä tosiaan on vaihto-oppilaita. Meitä oli ehkä sellaiset 40 kappaletta jostain 14 maasta.. Suurinosa oli yllätys yllätys Suomesta! Eri puolilta. Jyväskylästä oli yksi tyttö meidän lisäksi. Mutta muuten on jenkeistä, Meksikosta, Bulgariasta, Venäjältä, Saksasta, Tanskasta jne porukkaa. Ihan hauskaa oli kyl. Lähinnä tutustuttiin toisiimme ja pidettiin esitelmiä maistamme.

Hyvä tuuri meillä tuon asuntomme kanssa. Tuossa juteltiin muutamien suomalaisten kanssa, niin pari niistä asuu 10 hengen kommuunissa ja vuokra on 300€/kk/huone. Että sinäänsä meidän 290€/kk ei todellakaan ole kovin paha, kun siihen kuitenkin 70 neliötä kuuluu.

Tulipahan havaittua myös yksi  kulttuuriero. Suomessa kun menee apteekkiin niin eihän siellä muita olekkaan kuin rasvatuubeja ja perusvoiteita hyllykaupalla. On orionin perusvoiteita, Abo basea, ratiopharmia jne jne... Täällä kun sit menin kysymään apteekista jotain peruvoidetta kuivalle iholle, myyjät pohdiskelivat keskenään et mikähän meillä sellainen saattaisi olla... hajusteettoman perusvoiteen löytäminen ei ollutkaan niin helppoa kuin kuvittelin. Lisäksi hinta on kolminkertainen suomalaisiin voiteisiin verrattuna. Et jos joku toisi sitten rasvaakin mulle tullessaan niin olisi oikein kiva... yhdessä sen kortisoonin kanssa.

Allergiaoireet kissan kanssa ei ole vieläkään täysin helpottaneet. Siivottiin eilen asuntomme todella tarkkaan, ja vietiin viimeinenkin matto vierashuoneeseemme. Aika aution oloista ilmeisimmin. Vuokraisännätkin kävi kyselemässä kun patjaa tampattiin et onko kaikki ok... Ihmettelevät ilmeisimmin siivousbuumiamme. Mutta eipä se niille toisaalta auta valittaa, mitäpä ne sille voi kuitenkaan, että edelliset vuokralaiset ovat päästäneet kissan huoneistoon. Sen tosiaan tänään kuulin, et edelliset siinä asuneet vaihtarit olivat ruokkineet kissaa siellä ja se kissa oli siellä sit ollut sisätiloissa enemmänkin. Mutta nyt kun se ei sinne enää pääse ja pöly laskeutuu siivouksemme jälkeen niin eiköhän se tästä helpota lopullisesti. Joka päivä ollut parempi kuin edellinen.

Mutta nyt lähdetään tästä katsomaan kuinka meidän töhötin jakselee kotona.