Lähdettiin torstaina aamulla jo seitsemältä Saksaan töllistelemään autoja. Timo ja yksi suomalainen Markus olivat katselleet sopivia autoja jo edellisen viikon ja parhaimpien ja lähimpien vaihtoehtojen kanssa lähdettiin sitten ajelemaan Markuksen autolla autokauppohin. Sinäänsä huomattavasti helpompaa mennä autolla katseleen autokauppoja, koska autokaupat harvemmin sijaitsee ihan rautatieaseman vieressä...

Matkalle lähdettiin aika reippain mielin, ja Timppakin oli suorastaan innoissaan...

522172.jpg

Markuksella oli näppärä navigointisysteemi autossa. Sillä oli GPS-paikannin kiinni usb:llä kannettavassa tietokoneessa, ja koneen näytöltä sit pystyttiin seuraamaan reaaliajassa missä ollaan menossa kartalla. Syötettiin sinne sitten ne kaikki autokauppojen sijainnit, niin kone piirti meille suorimmat reittivaihtoehdot. Ei mennyt aikaa harhailemiseen. Pitänee meidänkin ostella joskus sellainen paikannin-palikka vaan koneeseen kiinnitettäväksi niin löydetään takas Suomeenkin.

Autovaihtoehto numero yksi:

522173.jpg

En tiedä muuta kuin et se oli punainen BMW farmari, jotain 10-vuotta vanha ja hintaa oli 2650€. Se oli melkein hyvä, mut pikkaisen sieltä löytyi paikoittain pintaruostetta ja pakoputkessa oli ilmeisesti joku pieni reikä jossain, kun se piti vähän melua. Jarrupalatkin oli vähän kuluneet kun kojetaulussa paloi varoitusvalo. Mut muuten se oli ihan ok auto, pikkuvikainen vain. Päätettiin kuitenkin jatkaa etsimistä josko löytyisi vielä parempi auto. Seuraava autovaihtoehto:

522174.jpg

Se oli kaiken puolin täydellinen auto kyl, samaa ikäluokkaa ja mallia kuin tuo punainenkin oli, mutta moitteettomassa kunnossa. Verhoilut oli kunnossa, ei ruostetta missään, kaikki toimi kuin unelma. Tosin ilmastoinnin kompressorista oli loppunut joku aine, joten ilmastointi ei toiminut, mut kyl siellä kaikki propellit toimi ja myyjä kovasti vaikutti et se toimimattomuus johtuu vain aineen puuttumisesta. Tingitty hinta autolle olisi ollut (ilmastointiaineen kanssa) 3050€.

Kuulosti kaiken puolin hyvältä ja päätettiin se sit ostaa. Enää jäljellä oli sitten byrokratia, kuinka saada siirtokilvet autoon neljäksi kuukaudeksi. Myyjä väitti ettei se ole mahdollista, ainoastaan 2vko tai 1kk, ei 4kk. Mutta tiedettiin että se on jotenkin mahdollista koska Timon kaveri silloin sen ollessa Saksassa osti Saksasta auton ja ajeli sillä nelisen kuukautta. Tietty asia saattoi olla eri, koska ne asuivatkin silloin Saksassa eikä Itävallassa naapurimaassa, joten...

Tätä sitten selviteltiin ja ajettiin kilpikojulle, jossa kilventekijätäti oli myös sitä mieltä ettei se voi tehdä kuin maksimissaan kuukauden pituiset siirtokilvet. Siitä sitten mentiin johonkin vakuutusvirastoon jossa lopulta selvisi että 3kk on maksimi siirtkilpiaika minkä voi ottaa ilman, että joutuu maksamaan ylimääräisiä veroja. Outoa tässä oli se ettei autokauppias tai se kilventekijänainen ollut ikinä kuullutkaan että voisi ottaa 3kk siirtokilvet... vaikka silloin kun Markus muutama kuukaus sitten osti myös itselleen auton Saksasta, sille oli tarjottu suoraan kilpikaupassa et saisko olla kuukaudeksi vai kolmeksi siirtokilvet ja vakuutukset.

Noh, siinä sitten Timokin joutui vähän sisäistä kamppailua kokemaan kun joutui perumaan ostopäätöstään... ei ollut mitään järkeä ostaa autoa 3 kuukaudeksi, koska sitten se olisi pitänyt viedä suomeen kesäkuun lopulla. Eli pitäisi lähteä sitä varten ajamaan Suomeen ja sit olisi jouduttu kuitenkin tulemaan lentäen takas Suomeen heinäkuun lopulla. Ja kun nimenomaan ei haluta enää Heviä tunkea lentokoneeseen, se ei ole kauheen kiva paikka koirille kuitenkaan..

Niinpä lähdettiin ajamaan takaisin Itävaltaan, masentuneina faktasta että hyvä auto meni just sivu suun, koska byrokratia tuli vastaan. Ja mukamas EU:ssa ollaan ja kaikki pitäis olla mahdollista, vapaata kaupankäyntiä ja silleen...

Vakuutustoimistosta soiteltiin seuraavana päivänä Markukselle, että se on mahdollista saada siirtokilvet kolmeksi kuukaudeksi ja se maksaa yhteensä 405€/3kk. Niinpä kuukauden päästä lähdetään uudestaan etsimään autoa Saksasta... Harmi vaan kun Markus, joka tietää autoista ihan älyttömästi, on jo lähtenyt takaisin Suomeen silloin, joten joudutaan ihmettelemään ja kyselemään muilta kavereilta olisiko mahdollista saada autokyytiä sinnepäin... ja tietääkö muut autoista jotain.